Βιβλιο

«Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο»: Γιατί να το διαβάσεις;

Η Λένα Διβάνη καταφέρνει να σε ταξιδέψει και να σε ξεσηκώσει για νέες εμπειρίες, με το νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη

69344622_10156942672578218_6480720064680034304_n.jpg
Κέλλη Κρητικού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bookcover.jpg

Υπόθεση: Η συγγραφέας Λένα Διβάνη καταθέτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, χιούμορ, αμεσότητα και απίστευτες πινελιές αυτοσαρκασμού, ιστορίες από τα ταξίδια της ανά τον κόσμο. Ελβετία, Νέα Ζηλανδία, Αιθιοπία, Κούβα, Βιετνάμ, Βενεζουέλα, Ινδία, Παταγονία. Κάθε χώρα και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, με τις  περιπέτειες της συγγραφέως να αποτυπώνονται με τη μορφή ευφάνταστων μαθημάτων – πολλές φορές εμπνευσμένων από τις ρήσεις του λαού μας.
Αστείες καταστάσεις, αναπάντεχες συναντήσεις, συνύπαρξη αταίριαστων ανθρώπων, απρόοπτα γίνονται ένα αλλόκοτο μείγμα με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις κάθε λαού και δημιουργούν έναν συναρπαστικό οδηγό που ενθουσιάζει. Ένα βιβλίο που σου κλείνει το μάτι να αδράξεις την ευκαιρία και σου υπενθυμίζει τις ευεργετικές επιδράσεις του πηγαίου γέλιου…    

divani6278-7.jpg

Συγγραφέας: Η Λένα Διβάνη είναι συγγραφέας και καθηγήτρια στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1994 με τη συλλογή διηγημάτων «Γιατί δε μιλάς για μένα;» με το οποίο κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα «Μαρία Ράλλη». Έκτοτε δημοσίευσε επτά μυθιστορήματα, τέσσερις συλλογές διηγημάτων, τέσσερα βιβλία για παιδιά και έξι ιστορικές μελέτες.
Η γραφή της έχει τη δική της ταυτότητα και δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι τα κείμενά της είναι έντονα, καυστικά και διατυπωμένα με καθαρές γραμμές και αιχμηρότητα.

Σε ποιους απευθύνεται: Αν θες να ταξιδέψεις, να γελάσεις, να μάθεις, να νιώσεις και να ξεσηκωθείς για νέες ανατρεπτικές περιπέτειες με αβέβαιο φινάλε, τότε αυτό το βιβλίο είναι must!

Θα σε συνεπάρουν:

  1. Η γρήγορη εναλλαγή σκηνών, τόπων, καταστάσεων που δεν σου αφήνουν περιθώριο να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου.
  2. Ο εξαιρετικά εύστοχος συνδυασμός γέλιου, στοχασμού, αναθεώρησης των δεδομένων της ζωής και των απίστευτων πληροφοριών που εισρέουν μαζικά στο μυαλό σου.
  3. Ο σύγχρονος, οικείος και ευθύς λόγος της συγγραφέως που εξυπηρετεί απόλυτα τον σκοπό του βιβλίου. Σε παρακινεί να θέσεις στόχους και να προκαλέσεις τον εαυτό σου να προσπαθήσει, να δοκιμάσει τα όριά του και να περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους.
  4. Όλες οι ιστορίες και η κάθε μία ξεχωριστά, σε σημείο που κατέβασα τον παγκόσμιο άτλαντα από τη βιβλιοθήκη και έψαξα εξονυχιστικά κάποια από τα μέρη που περιγράφονται αλλά και επιπλέον πληροφορίες στο διαδίκτυο. 

Κορυφαία στιγμή: Ο επίλογος. Μόλις τον διαβάσεις, θα καταλάβεις το γιατί!

Αν μπορούσα θα άλλαζα: Το σύνολο των σελίδων. Θα ήθελα άλλες τόσες…

Απόσπασμα που ξεχώρισα (ένα από τα πολλά που σημείωσα): «Είδες τι παντοδύναμες είναι οι λέξεις; Μπορούν να σώσουν ακόμα και την ομορφιά».

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου «Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο» εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ