- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο βιβλίο του Τόλκιν κυκλοφορεί 100 χρόνια μετά τη συγγραφή του
Το «Beren and Luthien», ο απαγορευμένος έρωτας στη Μέση Γη και η εμπειρία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Έναν αιώνα μετά τη συγγραφή της «πολύ προσωπικής ιστορίας» του μεγάλου συγγραφέα Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, το «Bereth and Luthien» βλέπει το φως της δημοσιότητας και θα διαβαστεί από αναρίθμητους λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας.
Ήρωες της θρυλικής ιστορίας είναι ο θνητός Beren που ερωτεύεται την Luthien, ένα ξωτικό, όπου θα ζήσουν έναν απαγορευμένο έρωτα στη Μέση Γη.
Ο πατέρας της Luthien είναι αντίθετος στη σχέση της με τον Beren για να τον κρατήσει μακριά από την κόρη του τον στέλνει να εκπληρώσει μια αδύνατη αποστολή πριν τους επιτρέψει να παντρευτούν. Η ριψοκίνδυνη αποστολή είναι να φέρει πίσω το Σιλμαρίλ, ένα πολύτιμο κόσμημα των Ξωτικών, από τον μεγάλο τους εχθρό, Μόργκοθ.

Την επιμέλεια του βιβλίου έχει αναλάβει ο γιος του συγγραφέα, Κρίστοφερ Τόλκιν, ενώ το την εικονογράφηση ανέλαβε ο Άλαν Λι, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την δουλειά του στην τριλογία ταινιών του Πίτερ Τζάκσον «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».
Η συγκεκριμένη ιστορία, γράφτηκε έπειτα από την επιστροφή του Τόλκιν από τη μάχη του Σομ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις δυσάρεστες εμπειρίες που βίωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άφθαρτη ιεροτελεστία του χειρόγραφου
Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα
Ντιπ τίποτα δεν μου έμαθαν οι έρωτες, εμένα προσωπικά – αλλά στη Δήμητρα Ζάφειρα έμαθαν διάφορα πράγματα, τα οποία μοιράζεται μαζί μας με το χρήσιμο, τελικά, βιβλίο της.
Η Μάγκυ Κριθαρέλλη έγραψε ένα βιβλίο για τον καπνό, την ιστορία του, και την σύνδεσή του με την Ιστορία της Καβάλας
Burnout: Τι είναι, ποιους χτυπάει, και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό
Το βιβλίο «Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης – Ιστορίες από το παράθυρο» είναι μικρό αλλά με μεγάλη ψυχή
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Βιβλία για κάθε διάθεση: από επιστημονική φαντασία μέχρι βαθιά ανθρώπινες ιστορίες
Η woke ιστορία του Μεσαίωνα από δύο Αμερικανούς ιστορικούς
Τελετουργικές δολοφονίες με αναφορές στα παραμύθια του Άντερσεν συγκλονίζουν την Ευρώπη στο πρώτο μέρος της Τριλογίας των Δολοφόνων
Με το μυθιστόρημα «Η Βιβλιοθήκη των Ανήσυχων Κόσμων» συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για τα οφέλη και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και προσφέρει άφθονο υλικό για σκέψη
Ένα βιβλίο για τις ανθρώπινες σχέσεις και την εξουσία που μπήκε στα best seller από τον πρώτο κιόλας μήνα
Λίγα λόγια για ένα μυθιστόρημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (μετάφραση Δέσποινα Κανελλοπούλου, 320 σελίδες, Εκδόσεις Δώμα)
Mοιράζεται σκέψεις της με αφορμή την έκδοση του «Goatsong»
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Ο πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής μιλάει με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου του «Η πόρτα – Una comedia humana» από τις εκδόσεις Βακχικόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.