Βιβλιο

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει η 4η «Λογοτεχνική Σκηνή»

Τι περιλαμβάνει το διήμερο πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315007-232962.jpg

Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 του μήνα το λογοτεχνικό περιοδικό «Εντευκτήριο» και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά το σημαντικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνική Σκηνή».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο δημοτικό θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42 και Δελφών), από τις 7.30 μ.μ. μέχρι τις 10.30 μ.μ. (η ώρα προσέλευσης θα τηρηθεί αυστηρά) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναγνώσεις ποιημάτων και πεζών, αφιερώματα σε συγγραφείς, δρώμενα και μουσική σχετική με λογοτεχνία.

Την Παρασκευή διαβάζουν 11 συγγραφείς από διάφορες πόλεις (Νικόλας Σεβαστάκης, Έρση Σωτηροπούλου, Γιάννης Ευσταθιάδης, Κώστας Καβανόζης, Δώρα Κασκάλη κλπ), ενώ υπάρχουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Γιώργο Ιωάννου, Τόμας Μαν, Ανταίο Χρυσοστομίδη και Μανόλη Αναγνωστάκη.

Το Σάββατο διαβάζουν άλλοι 11 συγγραφείς (Λεωνίδας Κακάρογλου, Ελένη Μερκενίδου, Δημήτρης Νόλλας, Ολυμπία Σταύρου, Ειρήνη Ιωαννίδου, Γιώργος Χρονάς κλπ), ενώ υπάρχουν εκδηλώσεις αφιερωμένες σε Φερνάντο Πεσόα, Μανώλη Αναγνωστάκη ΙΙ και Γιώργο Ιωάννου ΙΙ.

Υπενθυμίζεται ότι ψυχή του καλού «Εντευκτήριου», που πλησιάζει την 30ετία, είναι ο κ. Γιώργος Κορδομενίδης (φωτογραφία).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη: Ένα (χρήσιμο) βιβλίο για την εφηβεία
Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη: Ένα (χρήσιμο) βιβλίο για την εφηβεία

Όταν έχεις παιδιά στην εφηβεία, διαβάζεις άρθρα και βιβλία σχετικά με τον πόνο σου με την ελπίδα ότι θα σε βοηθήσουν… και όταν βρίσκεις κάτι πραγματικά βοηθητικό, το συστήνεις

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.