- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κερδίστε προσκλήσεις για την παιδική παράσταση Ο ψαράς και ο Ποσειδώνας στο Μέγαρο Μουσικής
Ο θίασος Μικρός Αριστοφάνης παρουσιάζει την καλοκαιρινή διαδραστική κωμωδία για παιδιά από 3 έως 10 ετών
Διαγωνισμός Athens Voice: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο ψαράς και ο Ποσειδώνας» στο Μέγαρο Μουσικής
- Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΈΧΕΙ ΛΉΞΕΙ
Μετά την πρώτη τους κατάδυση στον καταγάλανο βυθό του Αιγαίου (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-πρεμιέρα), ο Ψαράς και ο Ποσειδώνας συνεχίζουν το μαγικό τους θαλασσινό ταξίδι σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ψάχνοντας για γοργόνες θησαυρούς και σπάνια ψάρια που ζουν σε παλιά πειρατικά ναυάγια. Με τις γκάφες τους έρχονται να σκορπίσουν παντού τη χαρά και το γέλιο και το αμπάρι του καραβιού τους είναι γεμάτο με μουσική, τραγούδια αλλά και όλα τα χρώματα και όλα τα αρώματα του Ελληνικού καλοκαιριού.
Φτος το καλοκαίρι ο θίασος Μικρός Αριστοφάνης επιστρέφει και παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα (από την θεατρική παιδική τριλογία του Πέτρου Καφαντόγια Παράξενος Βυθός) την καλοκαιρινή διαδραστική κωμωδία για παιδιά από 3 έως 10 ετών.
Λίγα λόγια για το έργο
Μια φορά και έναν καιρό, στο καταγάλανο Αιγαίο, το πέλαγος το απέραντο απ’ όλα το πιο ωραίο… φτάνει ένας περίεργος ψαράς που δεν ψαρεύει ψάρια για να τα φάει, αλλά για να τα πουλήσει ζωντανά σε κάποιο ενυδρείο και έτσι να πλουτίσει…. Με έναν περίεργο χάρτη στο ένα χέρι και με ένα δίχτυ στο άλλο, βουτάει με τις μπουκάλες του στα κρυστάλλινα νερά και φτάνοντας στον βυθό συλλαμβάνει όλα τα σπάνια ψάρια που συναντά εκεί εκτός από έναν αστερία ο οποίος του ξεφεύγει..
Θυμωμένος που δεν κατάφερε να τον πιάσει και αυτόν, ανεβαίνει στην επιφάνεια επάνω στο καράβι του και προσπαθεί να τον ψαρέψει με το καλάμι και το δίχτυ του. Εκείνη τη στιγμή στον βυθό του Αιγαίου, ακριβώς κάτω από το καράβι του ψαρά, καταφτάνει από την Ατλαντίδα ο Θεός Ποσειδώνας και μόλις αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί στους φίλους του (που ο ψαράς έχει πιάσει αιχμάλωτους), αποφασίζει μαζί με τα παιδιά (θεατές) όχι μόνο να ελευθερώσουν όλα τα ψαράκια, αλλά και να δώσουν στον ψαρά ένα καλό μάθημα, πληρώνοντάς τον με το ίδιο νόμισμα.
Πώς θα το καταφέρουν αυτό; Μα, ψαρεύοντας φυσικά… από την ανάποδη. Ποιος ψαρεύει ποιον, λοιπόν… αλλά για να δείτε παρακάτω, δεν έχετε παρά να φορέσετε μάσκα, βατραχοπέδιλα και αναπνευστήρα και με την φαντασία σας να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Το ψαροντούφεκο φυσικά απαγορεύεται…. επιτρέπονται όμως οι μπουρμπουλήθρες, το τραγούδι και ο χορός (μπάλος).
Στόχος του έργου
Τα παιδιά μεταφέρονται μαγικά στον βυθό της θάλασσας και βλέποντας τον ψαρά και τον Ποσειδώνα, να τρώγονται σαν τον σκύλο με τη γάτα, όχι μόνο θα γελάσουν με την ψυχή τους, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά, γίνονται και τα ίδια πλασματάκια του βυθού που στο τέλος σώζουν και τον ψαρά αλλά και όλα τα ψάρια που έχει πιάσει αιχμάλωτα.
Συγχρόνως, έμμεσα, διδάσκονται:
- Να συγχωρούν την ανθρώπινη απληστία αν και εφόσον ο δράστης έχει καταλάβει το λάθος του και ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να επανενταχτεί στο κοινωνικό σύνολο.
- Ότι τα ζωάκια έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι αιχμάλωτα σε ζωολογικούς κήπους ή ενυδρεία για λόγους ψυχαγωγίας.
- Να μην κάνουν στους άλλους ό,τι δεν θέλουν να τους κάνουν γιατί είναι πανεύκολο να αντιστραφούν οι ρόλοι και από θέση ισχύος, ξαφνικά, να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση (δυσμένεια).
H Athens Voice σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Παρασκευής 20 Ιουνίου, στις 17:30. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε συμμετοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Οι πρεμιέρες και οι επαναλήψεις στα θέατρα Άνεσις, Νέος Ακάδημος και Χορν
Η αριστοφανική κωμωδία γίνεται μια σύγχρονη αντιπολεμική παραβολή, γεμάτη μουσική, χιούμορ και μικρές αλήθειες που δύσκολα ξεχνιούνται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.