- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Στη Μαίρη Μηνά και τον Γιάννη Τσουμαράκη τα φετινά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Οι δύο νέοι ηθοποιοί τιμήθηκαν για τις ερμηνείες τους στο θέατρο
Απονεμήθηκαν τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Σε κοινή εκδήλωση απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (19.5) τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν για τους νέους ηθοποιούς που ξεχώρισαν με τις θεατρικές τους ερμηνείες την προηγούμενη σεζόν.
Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη γυναικεία ερμηνεία νέας ηθοποιού έλαβε η ηθοποιός Μαίρη Μηνά για την ερμηνεία της στην παράσταση «Ο άσχημος» του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ.
Η νικήτρια του βραβείου, εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ, παραλαμβάνει και την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία κρατά για έναν χρόνο πριν την παραδώσει στην επόμενη νικήτρια. Από το 2007, η καρφίτσα αυτή έχει περάσει από τις Εύη Σαουλίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Λένα Δροσάκη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά, Ανθή Ευστρατιάδου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Ηρώ Μπέζου, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Αμαλία Καβάλη και Ελίνα Ρίζου.
Στον Γιάννη Τσουμαράκη το βραβείο «Δημήτρης Χορν»
Το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν» έλαβε ο Γιάννης Τσουμαράκης για την ερμηνεία του ως Γιωργάκης στην παράσταση «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός.
Ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο Δημήτρης Χορν παραδίδεται κάθε χρόνο από τον προηγούμενο στον επόμενο βραβευθέντα. Οι ηθοποιοί που έχουν λάβει το θεατρικό βραβείο «Χορν» μέχρι σήμερα είναι οι Δημήτρης 'Ήμελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιωργής Τσουρής, Αναστάσης Ροϊλός, Φώτης Στρατηγός, Δημήτρης Καπουράνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Η κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της
Το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Κόρας Καρβούνη, με τους Μιχάλη Συριοπούλο, Βάσω Καβαλλιεράτου, Στάθη Κόικα επί σκηνής
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στήνει έναν καθρέφτη απέναντι στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Ο σταρ του «Μπόρατ» συνεργάζεται με τον Αμερικανό σκηνοθέτη στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου
Ο Λάζαρος Βαρτάνης και ο Στέφανος Παπατρέχας ανεβάζουν ένα από τα πιο ποιητικά έργα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Η κριτικός θεάτρου απαντά στην ανάρτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για το άρθρο της στην Athens Voice
Μια διαδραστική, αλλοπρόσαλλη κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος
Η ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική μεταφορά του έργου της νομπελίστριας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
Είναι ώριμη πλέον η εποχή να δούμε με σοβαρότητα τι σημαίνει υποκειμενικότητα στην καλλιτεχνική κριτική
Η ζωή μετά τη Λυρική, ο Μαζωνάκης, οι Dreamers και ο Μάης του ’68
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια της παράστασης «Χρόνος από δεύτερο χέρι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Για άλλη μια χρονιά παρουσιάζονται σπουδαία έργα, διεθνείς συνεργασίες και οπτικές που καλύπτουν κάθε γούστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.