Θεατρο - Οπερα

3 θεατρικές πρεμιέρες για την εβδομάδα 8 - 14 Φεβρουαρίου

Η προξενήτρα στο REX, Α.Κ.Α. και Burn this στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Η προξενήτρα" από το Εθνικό Θέατρο
"Η προξενήτρα" από το Εθνικό Θέατρο © Πάτροκλος Σκαφίδας

Θέατρο: νέες παραστάσεις την εβδομάδα 8-14/2

Η Προξενήτρα
Μια φάρσα για το χρήμα και τον έρωτα, όπου όλοι αναζητούν την περιπέτεια και την εφικτή ευτυχία, είναι το έργο του, βραβευμένου με Πούλιτζερ, Θόρτνον Ουάιλντερ. Για να την κατακτήσουν, όμως, θα πρέπει να κρυφτούν, να μεταμφιεστούν, να συνωμοτήσουν, να αντιμετωπίσουν απρόσμενες καταστάσεις στις οποίες έχει βάλει το χεράκι της η δαιμόνια προξενήτρα Ντόλυ. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο από τον Θωμά Μοσχόπουλο με τους Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Σίμο Κακάλα, Ράνια Οικονομίδου, Πάνο Παπαδόπουλο, Ευδοκία Ρουμελιώτη κ.ά.
Θέατρο REX, από 14 Φεβρουαρίου 

"Η προξενήτρα" από το Εθνικό Θέατρο
© Πάτροκλος Σκαφίδας

A.K.A. (Also known as)
Τον πολυβραβευμένο στην Ισπανία μονόλογο του Ντάνιελ Μέγιερ μας συστήνει η Μαριτίνα Πάσσαρη. Στη σκηνή, ο Μιχάλης Πανάδης ερμηνεύει τον Κάρλος, έναν υιοθετημένο έφηβο που όταν ερωτεύεται, έρχεται απότομα αντιμέτωπος με τον κοινωνικό ρατσισμό. Και τότε αναγκάζεται να ξανασκεφτεί ποια είναι η «αληθινή» του ταυτότητα.
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Δώμα, από 12 Φεβρουαρίου

Ο Μιχάλης Πανάδης στο "A.K.A. (Also known as)"
© Πάτροκλος Σκαφίδας

Burn this
Η Άννα και ο Λάρρυ θρηνούν τον για τον φίλο τους Ρόμπι, που σκοτώθηκε σε ναυτικό δυστύχημα με τον σύντροφό του. Σύντομα ανακαλύπτουν πως η οικογένειά του δεν γνώριζε για τις επιλογές του στη ζωή και όταν ο αδελφός του, ο Πέιλ, εισβάλει στο σπίτι, ανατρέπει τα δεδομένα δημιουργώντας νέες δυναμικές και συναισθήματα. Η γνωστή ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη σκηνοθετεί το έργο του, πολυγραφότατου και βραβευμένου με Πούλιτζερ, Λάνφορντ Γουίλσον. Ένα κείμενο για τη σαρωτική δύναμη του έρωτα, τη φιλία, την ομοφοβία, το πένθος και την προσωπική εξέλιξη, σε μια παράσταση με πολλή μουσική (της Δήμητρας Τρυπάνη) και τραγούδι. Με τους Κίμωνα Κουρή, Μάριο Σαραντίδη, Ιβάν Σβιτάιλο και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.
Θέατρο του Νέου Κόσμου, κεντρική σκηνή από 14 Φεβρουαρίου

"Burn this" σε σκηνοθεσία Νάντιας Κοντογεώργη
© Πάτροκλος Σκαφίδας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ