Θεατρο - Οπερα

«Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο με την υποστήριξη της ΔΕΗ

Μία απολαυστική κωμωδία ηθών στο κτίριο Τσίλλερ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο
«Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο

«Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου

Η ΔΕΗ μέσω του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας ΔΕΗ ενεργώ, οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο ο πολιτισμός έχει εξέχουσα θέση, ενώ ενισχύει έμπρακτα τον σπουδαίο ρόλο του Εθνικού Θεάτρου.

Στηρίζοντας συνολικά 9 παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής (κτήριο Τσίλλερ) και της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών (ΘέατροRex) την περίοδο 2023-2024, η ΔΕΗ αποδεικνύει ότι τον πρώτο ρόλο για ένα καλύτερο μέλλον έχει ο πολιτισμός.

ΔΕΗ Ενεργώ
Το πρόγραμμα ΔΕΗ Ενεργώ στηρίζει τον πολιτισμό

«Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο

Η παράσταση «Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» του Κάρλο Γκολντόνι, μεγάλου αναθεωρητή της Ιταλικής κωμωδίας, που σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου, άνοιξε τη φετινή θεατρική σεζόν της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

Οι θεατές παρακολουθούν τα αλαζονικά ξεσπάσματα και τα ματαιόδοξα φερσίματα των καλλιτεχνών, καθώς εκείνοι αμφιταλαντεύονται από το μεγαλείο στην μικρότητα και πίσω. Η καυστική πένα του Ιταλού συγγραφέα σε συνδυασμό με την οπτική ματιά του Βασίλη Παπαβασιλείου, ο οποίος σκηνοθετεί ένα πολυμελές καστ ταλαντούχων ηθοποιών, καταδεικνύουν ότι ποτέ δεν θα μας λείψει το υλικό μιας σπαρταριστής κωμωδίας θεατρικών ηθών.

«Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο
«Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο

Με γνώμονα ότι η τέχνη αποτελεί πηγή έμπνευσης για την κοινωνία δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα πιο όμορφο αύριο, η ΔΕΗ, υπερήφανος χορηγός της Κεντρικής και Πειραματικής σκηνής νέων δημιουργών, μας καλεί σε μια χρονιά γεμάτη πολιτισμό.

Info:
Εθνικό Θέατρο (κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, 210 5288170-1, www.n-t.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη-Σάββατο στις 20:30

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ