Θεατρο - Οπερα

«Τρεις ψηλές γυναίκες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο διεθνούς φήμης δημιουργός Ρόμπερτ Ουίλσον σκηνοθετεί τρεις σημαντικές Ελληνίδες πρωταγωνίστριες στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Έντουαρντ Άλμπυ

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 890
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Τρεις ψηλές γυναίκες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
© Πάτροκλος Σκαφίδας

«Τρεις ψηλές γυναίκες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τις Ρένη Πιττακή, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Λουκία Μιχαλοπούλου, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουίλσον

Πού πηγαίνει, άραγε, ο νεώτερος εαυτός μας καθώς μεγαλώνουμε; Το ταξίδι αλληλεπίδρασης τριών γυναικών που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους αποτελεί τον κεντρικό άξονα στο περίφημο έργο του Έντουαρντ Άλμπυ με το οποίο επιστρέφει στα μέρη μας ο Ρόμπερτ Ουίλσον.

Επιχειρώντας την πρώτη του σκηνοθετική αναμέτρηση με το σύμπαν του διάσημου συμπατριώτη του συγγραφέα στο ιστορικό θέατρο του Πειραιά, ο σπουδαίος Αμερικανός καλλιτέχνης θα έχει στο δυναμικό του τρεις εξέχουσες Ελληνίδες ηθοποιούς διαφορετικών γενιών, τη Ρένη Πιττακή, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (η οποία επιστρέφει στη σκηνή μετά από δύο χρόνια) και τη Λουκία Μιχαλοπούλου.

Δομημένο γύρω από τα θεμελιακά ερωτήματα του εαυτού και της θνητότητας, το σαρκαστικό κείμενο του Άλμπι εμπνέεται από τον χαρακτήρα της δικής του μητέρας. Αντιμέτωπη πια με το τέλος του βίου της, περιβάλλεται από δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες παίρνουν τη μορφή του νεότερου εαυτού της.

Με τη γνωστή του ολιστική διαχείριση του χώρου και του χρόνου και τη χαρακτηριστική φορμαλιστική του ματιά, ο Ρόμπερτ Ουίλσον εξιστορεί μαεστρικά το αποτύπωμα του χρόνου, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές αντανακλάσεις που γεννά ο καθρέφτης της ζωής.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023
Παραστάσεις Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 2104143310

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ