Θεατρο - Οπερα

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει στο Αμφι-Θέατρο με το συναρπαστικό «The Doctor»

Ένα ιδιοφυές νοητικό πείραμα για την αποτυχία των identity politics

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Ευαγγελάτου: Επιστρέφει στο Αμφι-Θέατρο με το «The Doctor» - Το έργο αποτελεί παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο και υμνήθηκε από τη διεθνή κριτική.
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μας συστήνει το «The Doctor», με τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Νίκο Χατζόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Επιστρέφει στο Αμφι-Θέατρο με το «The Doctor» - Το έργο αποτελεί παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο και υμνήθηκε από τη διεθνή κριτική.

Το καθηλωτικό έργο «The Doctor» μας συστήνει τον φετινό χειμώνα η Κατερίνα Ευαγγελάτου, από τις 8 Δεκεμβρίου στο Αμφι-Θέατρο, σε μια παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως».

Το αριστούργημα του Robert Icke που ύμνησαν οι Times, ο Guardian, ο Telegraph και οι Financial Times και έσπασε τα ταμεία στο West End του Λονδίνου, αποτελεί ένα πανέξυπνο, σύγχρονο θεατρικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, της θρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας.

Το έργο αποτελεί ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο, αφού μετά από το Λονδίνο (θέατρο Almeida και West End), ανέβηκε μέσα σε τρία χρόνια στα σημαντικότερα θεατρικά κέντρα του κόσμου, από την Νέα Υόρκη και το Armory έως το ιστορικό Burgtheater της Βιέννης και από το Adelaide Festival στην Αυστραλία έως  το International Theater Amsterdam (ITA).

«The Doctor» από την Κατερίνα Ευαγγελάτου: Η ιστορία

Μετά από μία αυτοσχέδια απόπειρα έκτρωσης στο σπίτι, ένα 14χρονο κορίτσι μεταφέρεται ετοιμοθάνατο στο Ινστιτούτο Elizabeth. Όταν φτάνει εκεί, είναι πια πολύ αργά για να την σώσουν.

Αλλά όταν η Ρουθ Γουλφ, η  Διευθύντρια  και επικεφαλής γιατρός του Ινστιτούτου, αρνείται να αφήσει έναν ιερέα να  επισκεφτεί το κορίτσι για την τελευταία μετάληψη, επειδή θα της προκαλούσε «έναν ανήσυχο θάνατο»,  ένα σκάνδαλο ξεσπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετατρέπει μια ιατρική απόφαση σε ανθρωποφάγα δίνη.

Σύντομα τα σόσιαλ μίντια λένε ότι η Γουλφ επιτέθηκε στον ιερέα και σκότωσε το κορίτσι.

Πρωταγωνιστούν η Στεφανία Γουλιώτη και ο Νίκος Χατζόπουλος.

Τον εξαιρετικό θίασο συμπληρώνουν οι Αλίκη Ανδριωμένου, Μαριάννα Δημητρίου, Σταύρος Καλλιγάς, Aurora Marion, Αμαλία Νίνου, Κίττυ Παϊταζόγλου, Λευτέρης Πολυχρόνης, Ζωή Ρηγοπούλου, Νίκη Σερέτη.

Η θεατρική παράσταση «The Doctor» κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου στο Αμφι-Θέατρο, Αγγελικής Χατζημιχάλη 15, Αθήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ