Θεατρο - Οπερα

Γιάννης Καλαβριανός: Μια καθόλου δήθεν περίπτωση

Μια καθόλου δήθεν περίπτωση

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 500
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
79049-176621.jpg

O Γιάννης Καλαβριανός σε μια συνέντευξη στον Γιάννη Νένε.

Από δημοτικά τραγούδια, αναμνήσεις ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, μέχρι μια αληθινή ερωτική ιστορία, αντλεί την έμπνευση για να γράψει έργα τα οποία και σκηνοθετεί ακουμπώντας με επιτυχία την καρδιά του κοινού κάθε ηλικίας. Από τις πιο σεμνές και ακομπλεξάριστες, καθόλου δήθεν, περιπτώσεις σκηνοθετών.

Ο Γιάννης Καλαβριανός μας είπε:

«Δεν είχα σκεφτεί, άρα και δεν ήταν ζητούμενο, να ασχοληθώ με διαφορετικά πράγματα. Απλά ακολουθώ τη θεματική που με συγκινεί κάθε φορά, είτε είναι αφηγήσεις ηλικιωμένων, είτε οι ταινίες δράσεις, τα δημοτικά τραγούδια, ο κόσμος των Monty Python ή μια μεσαιωνική ιστορία αγάπης.

Όταν κάνουμε μεγάλες αλλαγές ζωής, που αφορούν στις σχέσεις, το επάγγελμα ή τον τόπο διαμονής μας, η ασφαλέστερη πάντα επιλογή είναι να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας, απερίσπαστοι από τον περιρρέοντα θόρυβο. Και έπειτα να στηρίξουμε και να μοιραστούμε όσο καλύτερα γίνεται την ιδέα και την επιλογή μας. Κανείς δεν ζει –ευτυχώς– μέσα στο κεφάλι μας, για να μας καταλάβει αμέσως. Η μόνη λύση είναι να παραμένουμε ανοιχτοί δέκτες των έξω και μέσα μας ερεθισμάτων, για να καταφέρουμε να γίνουμε, ίσως, ενδιαφέροντες πομποί». 

* Έχει γράψει και σκηνοθετεί την παράσταση «Αβελάρδος και Ελοΐζα (εκδοχή Β)» που παίζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τραβιάτα" από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
Το καλοκαίρι 2024 σε ΕΛΣ, Μέγαρο, Πειραιά και στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας

«Τραβιάτα», «Κάρμεν» και «Σαρλότ» από την ΕΛΣ, «Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία» από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Φεστιβάλ Αθηνών, οι «Κουταλιανοί» στο Μέγαρο κ.ά.

Όλοι κοιτούν το σαπούνι. Από αριστερά: Αναστάσης Γεωργούλας, Αρετή Πολυμενίδη, Δημήτρης Λώλης, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος. © Γιώργος Μάνος
Το Σαπούνι: Μια ωδή στην ελαφρότητα με τον τρόπο των ντανταϊστών

Το έργο του Φρανσίς Πονζ παρουσιάστηκε από τη νεοσύστατη ομάδα Πλατς τον περασμένο χειμώνα στην «Κάμιρος» και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες. Επιστρέφει στην Αθήνα τον χειμώνα.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.