Θεατρο - Οπερα

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η επιστροφή του «Elenit»

Ένας θίασος με παράξενα πλάσματα καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή της Στέγης. Δείτε τα λίγο πριν βγουν ξανά για περιοδεία στα ξένα

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 859
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης στο "Elenit"
Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης στο "ELENIT" © Ανδρέας Σιμόπουλος για τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει με το «Elenit» στη Στέγη

Μια πανύψηλη κυρία με ιδιαίτερη κώμη και ακόμη πιο… θεληματική μύτη σηκώνει το τηλέφωνο, τραγουδάει μόνη της και συναναστρέφεται άλλα παράξενα όντα, μιλώντας τους σε μια ολόδική της γλώσσα. Στον κόσμο της συνυπάρχουν δεινόσαυροι και ανεμογεννήτριες, ο Στίβεν Χόκινγκ και μια στοίβα από λαμαρίνες, το βάθρο ενός dj και η Νίκη της Σαμοθράκης… Είναι, φυσικά, η αξέχαστη περσόνα που μας πρωτοσύστησε ο Ευριπίδης Λασκαρίδης μέσα από το «Elenit» πριν από τέσσερα χρόνια.

Στιγμιότυπο από το "Elenit" του Ευριπίδη Λασκαρίδη στη Στέγη
Ευριπίδης Λασκαρίδης, "Elenit", στιγμιότυπο από την παράσταση © Ανδρέας Σιμόπουλος για τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Μετά από sold out εμφανίσεις στο Βέλγιο καιστην Ολλανδία, στη Γαλλία καιστον Καναδά, στην Πορτογαλία καιστην Ιταλία και λίγο πριν τον τέταρτο κύκλο περιοδείας της παράστασης στο εξωτερικό, το «αναρχικό σωματικό θέατρο» του Λασκαρίδη επιστρέφει στη Στέγη. Για τέσσερα βράδια θα μας ταξιδέψει σ’ έναιδιοσυγκρασιακό δημιουργικό σύμπαν που κινείται στα όρια του χάπενινγκ, του μπουρλέσκ και του σύγχρονου χορού, «καλώντας το βλέμμα μας να σταθεί στο μεταμορφωτικό “εδώ και τώρα” της κάθε σκηνικής στιγμής που καθιστά το γνώριμο ανοίκειο και το παράλογο θαυμαστό».

Οι ήρωες του "Elenit"
Ευριπίδης Λασκαρίδης: οι ήρωες του "Elenit" © Julian Mommert

INFO:
«Elenit»
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
16-19 Φεβρουαρίου στις 20:30

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ