Θεατρο - Οπερα

Όλοι μαζί στην όπερα: Παραστάσεις καθολικής προσβασιμότητας από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζεται ο κύκλος δράσεων που στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο δράσεων «Όλοι μαζί στην όπερα» - Στόχος η καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων.

Σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και παρουσίαση επιλεγμένων παραστάσεων περιλαμβάνει ο φετινός κύκλος δράσεων προσβασιμότητας «Όλοι μαζί στην όπερα», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών της δράσεων.

Η πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση του φετινού χειμώνα δόθηκε στις 20 Νοεμβρίου με την παραγωγή για όλη την οικογένεια «Τα μαγικά μαξιλάρια».

Η παράσταση σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ ακολουθεί η δεύτερη της ίδιας παραγωγής στις 30 Νοεμβρίου.

Στον κύκλο «Όλοι μαζί στην όπερα» η Εθνική Λυρική Σκηνή εντάσσει αυτή την καλλιτεχνική περίοδο και το μιούζικαλ «Φτηνά τσιγάρα» των Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Ρένου Χαραλαμπίδη.

Η πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση του φετινού χειμώνα δόθηκε με την παραγωγή «Τα μαγικά μαξιλάρια» © Μ. Κυρίτση / ΕΛΣ

Το μιούζικαλ θα παρουσιαστεί σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας, στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και στις 5 Ιανουαρίου 2023, στην Εναλλακτική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κύκλος δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στοχεύει στην καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων στην όπερα © Μ. Κυρίτση / ΕΛΣ



Για τις επιλεγμένες παραστάσεις, σε συνεργασία με την εταιρεία ATLAS E.P, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν θέσεις για κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), θέσεις για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους υπέρτιτλους (CAPS) οι οποίοι καλύπτουν όλο το ακουστικό κανάλι, καθώς και θέσεις τυφλών ανθρώπων και ανθρώπων με περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής (AD). Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.