- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το Cine Φιλίπ της Κυψέλης επιστρέφει ως θέατρο
Ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου με το (R)evolution, μια παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Γιουβάλ Νόα Χαράρι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου
Το Φιλίπ γίνεται θέατρο από την Olympia Culture
Πάνε δώδεκα χρόνια που έκλεισε το Φιλίπ στην Κυψέλη, στη συμβολή Δροσοπούλου και Θάσου, το οποίο υπήρξε προορισμός για σινεφίλ αλλά και για τους νεότερους θεατές, αφού από το 1966 έως το 2010 στον χώρο λειτούργησε το Νεανικό Πλάνο και πραγματοποιήθηκαν δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι το πάλαι ποτέ κινηματογραφικό στέκι ανακαινίζεται από την εταιρεία Olympia Culture του θεατρικού επιχειρηματία Βαγγέλη Αγάλου, ο οποίος διαχειρίζεται επίσης το Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, για να επανέλθει στην πολιτιστική ζωή της πόλης ως θέατρο αλλά και χώρος εκδηλώσεων (για χορό, μουσική, βιβλίο κ.λπ.).
Τι θα δούμε στο νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη
Το πρόγραμμα του θεάτρου Φιλίπ θα ξεκινήσει με το εμπνευσμένο από τα 21 μαθήματα για τον 21o αιώνα του διάσημου συγγραφέα Γιουβάλ Νόα Χαράρι έργο των Γιαέλ Ρόνεν και Ντιμίτρι Σαάντ (R)evolution, μια παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου, με ηθοποιούς της νέας γενιάς (Σπύρος Σταμούλης, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κώστας Νικούλι, Λυδία Τζανουδάκη, Χρίστος Σταθούσης). Παράλληλα, θα παίζεται η παιδική παράσταση Ρομπέν: Η δύναμη του δάσους του Δημήτρη Κουρούμπαλη.
Από τον Φεβρουάριο και μετά έχουν προγραμματιστεί οι παραστάσεις Soft porn με πλαστική κούκλα της Βίβιαν Στεργίου (σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου), Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (σε σκηνοθεσία Ντίνου Ψυχογιού) και Καραντίνα αγάπη μου, έλα πάρε με από εδώ σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Κατσή.
Θέατρο Φιλίπ: η ανακαίνιση του παλιού κινηματογράφου
Οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώνονται σύντομα ώστε τον Νοέμβριο ο χώρος να λειτουργήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνικές και αρχιτεκτονικές προδιαγραφές και με ενεργειακές μετατροπές που εξασφαλίζουν φιλικό αποτύπωμα προς το περιβάλλον. Παράλληλα με την θεατρική σκηνή που θα παρουσιάζει έργα νέων δημιουργών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και κλασσικά έργα σύγχρονου ενδιαφέροντος, στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται κι άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της τέχνης, του πολιτισμού αλλά και της κοινωνικής ενσυναίσθησης. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Olympia Culture «Σε μία γειτονιά - μωσαϊκό από διαφορετικές κουλτούρες, το θέατρο Φιλίπ φιλοδοξεί να αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού με έργα και δράσεις που αφορούν όλους μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Η κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της
Το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Κόρας Καρβούνη, με τους Μιχάλη Συριοπούλο, Βάσω Καβαλλιεράτου, Στάθη Κόικα επί σκηνής
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στήνει έναν καθρέφτη απέναντι στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Ο σταρ του «Μπόρατ» συνεργάζεται με τον Αμερικανό σκηνοθέτη στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου
Ο Λάζαρος Βαρτάνης και ο Στέφανος Παπατρέχας ανεβάζουν ένα από τα πιο ποιητικά έργα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Η κριτικός θεάτρου απαντά στην ανάρτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για το άρθρο της στην Athens Voice
Μια διαδραστική, αλλοπρόσαλλη κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος
Η ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική μεταφορά του έργου της νομπελίστριας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
Είναι ώριμη πλέον η εποχή να δούμε με σοβαρότητα τι σημαίνει υποκειμενικότητα στην καλλιτεχνική κριτική
Η ζωή μετά τη Λυρική, ο Μαζωνάκης, οι Dreamers και ο Μάης του ’68
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια της παράστασης «Χρόνος από δεύτερο χέρι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Για άλλη μια χρονιά παρουσιάζονται σπουδαία έργα, διεθνείς συνεργασίες και οπτικές που καλύπτουν κάθε γούστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.