Θεατρο - Οπερα

Κιτσοπούλου, Φραγκούλης και Κοκκίνου αυτή τη σεζόν στο θέατρο Σφενδόνη

Η Λένα Κιτσοπούλου με το νέο της έργο, ο Χάρης Φραγκούλης σκηνοθετεί την «Αφιέρωση» του Στράους και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και η Άννα Κοκκίνου τον «Αφανισμό» του Μπέρνχαρντ

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο "Αφανισμός" του Τόμας Μπέρνχαρντ από την Άννα Κοκκίνου στο θέατρο Σφενδόνη
Ο "Αφανισμός" του Τόμας Μπέρνχαρντ από την Άννα Κοκκίνου στο θέατρο Σφενδόνη

Θέατρο Σφενδόνη: οι παραστάσεις για το 2022-23

Νέες παραστάσεις από την Λένα Κιτσοπούλου, τον Χάρη Φραγκούλη και την Άννα Κοκκίνου περιλαμβάνει ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός της Constantly Productions για την χειμερινή περίοδο 2022 - 2023 στο Θέατρο Σφενδόνη, ενώ θα επαναληφθεί και η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη.

«Η μετάβαση στη μετά-Covid εποχή βρίσκει το θέατρο σε διάθεση αλλαγής, επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που εγείρει στους δημιουργούς σκέψεις για την παρουσία της σκηνικής τους γλώσσας στο τώρα» σημειώνει ο επικεφαλής της Constantly Productions Ευάγγελος Κώνστας. Μέλημα τους, όπως σημειώνει, είναι να υποστηρίξουν και να παρέχουν ένα περιβάλλον σταθερότητας και ελευθερίας ώστε «δημιουργοί με αναγνωρίσιμη ταυτότητα να μπορούν να αναπτύξουν την προσωπική τους φόρμα παράγοντας έργα με ξεχωριστό περιεχόμενο και να συνεχίσουν την έρευνα για την εξέλιξη του προσωπικού τους στιλ».

Θέατρο Σφενδόνη: ρεπερτόριο 2022-23

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η αυλαία στο θέατρο Σφενδόνη ανεβαίνει στις 3 Νοεμβρίου με το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου. Υπό τον τίτλο «Τα νέα μου είναι σαρωτικά» φέρνει μαζί στη σκηνή την ίδια τη συγγραφέα και σκηνοθέτρια με τους Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα και Πάνο Παπαδόπουλο, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Μαγδαληνή Αυγερινού.

Λένα Κιτσοπούλου
Λένα Κιτσοπούλου

Από τις 12 Δεκεμβρίου επιστρέφει η σοφόκλεια «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και με μουσική από τον Κορνήλιο Σελαμσή, ενώ για τις 8 Δεκεμβρίου  είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του «Αφανισμού» του Τόμας Μπέρνχαρντ που σκηνοθετεί η Άννα Κοκκίνου και συμπρωταγωνιστεί με τον Τάσο Κωλέτση. Τη μετάφραση έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Τομανάς, τη δραματουργία συνυπογράφει η σκηνοθέτρια με τους Μαρία Στεφανοπούλου και Νίκο Φλέσσα, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Χλόη Ομπολένσκι και τη μουσική ο Νίκος Βελιώτης.

Με τη νέα χρονιά, ο Χάρης Φραγκούλης θα καθοδηγεί σκηνοθετικά τους Μαρία Αρζόγλου, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέα Κοντόπουλο, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Κορνήλιο Σελαμσή, Θεοδώρα Τζήμου και Μιχάλη Τιτόπουλο στην «Αφιέρωση» του Μπότο Στράους (πρεμιέρα στις 16 Φεβρουαρίου 2023). Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση του Δήμου Βαρθολομαίου, με σκηνικά και κοστούμια της Ελίνας Λούκου, μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή και φωτισμούς του Νίκου Βλασσόπουλου.

Χάρης Φραγκούλης
Χάρης Φραγκούλης

Η Constantly Productions και στο Θησείον

Παρουσία θα έχει η Constantly Productions από τις 26 Οκτωβρίου και στο Θησείον όπου ο Γιώργος Βαλαής ανεβάζει το έργο του «The weather in Europe», σε δραματουργία δική του και της Γεωργίας Κανελλοπούλου και με τη συμβολή του Πρόδρομου Τσινικόρη. Επί σκηνής θα βρεθούν οι Μάνος Βαβαδάκης, Ρωμανός Καλοκύρης, Μάγδα Καυκούλα, Άλκηστη Πολυχρόνη, Θοδωρής Πεντίδης και Χριστιάνα Τόκα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Ελένη Στρούλια, τον σχεδιασμό των φωτισμών ο Τάσος Παλαιορούτας και την κίνηση ο Γιάννης Νικολαΐδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ