Θεατρο - Οπερα

«Το γεύμα» για δύο βράδια ακόμα στο θέατρο της οδού Κυκλάδων

Το βραβευμένο έργο της Λείας Βιτάλη αναδεικνύει την κρυφή και τη φανερή βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Το γεύμα» στο θέατρο της οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής από την ομάδα ΑΣΙΠΚΑ ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στις 31 Μαΐου.

Τρία ζευγάρια απολαμβάνουν ένα πλούσιο γεύμα σε μια βραδιά γιορτής. Νέοι, ωραίοι, καλλιεργημένοι, πλούσιοι και επιτυχημένοι είναι παιδιά του σύγχρονου συστήματος. Παίζουν στο χρηματιστήριο, ξέρουν να ρισκάρουν και να επιβιώνουν. Εκείνη τη βραδιά αποφασίζουν, μετά το απολαυστικό γεύμα, να παίξουν ένα παιχνίδι για να διασκεδάσουν. Αναπαριστούν μια σκηνή βιασμού που είδαν στην τηλεόραση προσπαθώντας να αποδείξουν αν το θύμα το προκάλεσε ή αν θα μπορούσε να το αποφύγει. Καθώς η βραδιά κυλά τα πράγματα αγριεύουν και αυτό που ξεκίνησε ως παιχνίδι τους οδηγεί στα άκρα. Οι ωραίοι συνδαιτυμόνες αποδεικνύονται λαίμαργοι για βία, αχόρταγοι για δύναμη, σκληροί και αδυσώπητοι…

"Το γεύμα" της Λείας Βιτάλη από την ομάδα ΑΣΙΠΚΑ στο θέατρο της οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής

Ένα έργο που ξεσκεπάζει την κρυφή και φανερή βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, με κυρίαρχη τη βία κατά των γυναικών και τη γυναικοκτονία, το θεατρικό της Λείας Βιτάλη «“χτυπά” την καρδιά της κοινωνίας του 21ου αιώνα και υπογραμμίζει την αφαίμαξη που την χαρακτηρίζει». Έχοντας διακριθεί με το Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 1998 βρέθηκε στο επίκεντρο της φετινής δουλειάς της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ και του Δημήτρη Μπίτου, που κατέθεσαν μια παράσταση δραματικά επίκαιρη, που συζητήθηκε. Σήμερα Δευτέρα 30 Μαϊου και αύριο Τρίτη 31 Μαϊου προλαβαίνετε να δείτε τις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής στην Κυψέλη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο City Guide της Athens Voice