Θεατρο - Οπερα

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για «Όπερα τηλεφώνου» από την ΕΛΣ

Οι ιστορίες και άριες της «Κάρμεν» του Μπιζέ και της «Περουζέ» του Τριανταφυλλίδη σε ένα 20λεπτο τηλεφώνημα.

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Όπερα τηλεφώνου" με την Λυδία Αγγελοπούλου από την ΕΛΣ
"Όπερα τηλεφώνου" με την Λυδία Αγγελοπούλου από την ΕΛΣ © Ε. Ζαχαροπούλου

Όπερα τηλεφώνου από την ΕΛΣ: Ακούστε την Κάρμεν και την Περουζέ από τη μεσόφωνο Λυδία Αγγελοπούλου, με τη συνοδεία του Φρίξου Μόρτζου στο πιάνο.

«Παιδί» της πανδημίας και των συνθηκών που διαμόρφωσε στις κοινωνικές επαφές μας και στην λειτουργία του πολιτισμού, η Όπερα τηλεφώνου επιστρέφει μετά την περσινή επιτυχημένη πρεμιέρα της στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αν αγαπάτε την όπερα και θέλετε ν’ ακούσετε live από την άνεση του καναπέ σας και για τ’ αυτάκια σας μόνο τις περιπέτειες της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ αλλά και της Ελληνίδας τσιγγάνας Περουζέ, της κεντρικής ηρωίδας από τη φερώνυμη αριστοτεχνική όπερα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ήρθε η ώρα να απαντήσετε σε αυτή την κλήση.

Η μεσόφωνος της ΕΛΣ Λυδία Αγγελοπούλου, με τη συνοδεία του Φρίξου Μόρτζου στο πιάνο, εξιστορεί –ως μια άλλη τσιγγάνα από τη Σεβίλλη– την προκλητική ζωή της εκρηκτικής Κάρμεν και τον παράφορο έρωτα της Περουζέ για έναν νέο χωρικό ενώ ερμηνεύει αγαπημένες άριες από τις δύο όπερες. Όλα αυτά σε ένα διαδραστικό οπερατικό τηλεφώνημα όπου ο συνομιλητής γίνεται μέρος μιας ιστορίας που ακροβατεί ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη από τις 24 Φεβρουαρίου (στις 16.00-18.00). Κάθε τηλεφώνημα είναι προσωπικό και διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Πληροφορίες – Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213088578

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ