Θεατρο - Οπερα

«Φθινόπωρο Χειμώνας» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Το συγκλονιστικό έργο του σπουδαίου Λαρς Νορέν που φέρνει στο φως τα καλά κρυμμένα μυστικά μιας οικογένειας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 805
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Φθινόπωρο Χειμώνας», θεατρική παράσταση στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: Το έργο του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν «Φθινόπωρο Χειμώνας» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με την Μπέτυ Αρβανίτη

Το συναρπαστικό έργο του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν «Φθινόπωρο Χειμώνας», παρουσιάζεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκης με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Αρβανίτη.
Στο οικογενειακό δράμα του Νορέν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο χτυπημένος από την COVID-19, ο γιατρός Χένρικ και η σύζυγός του Μαργκαρέτα υποδέχονται στο σπίτι τους τις δύο κόρες τους, Άννα και Εύα, για ένα οικογενειακό δείπνο. Η εικόνα της ευτυχισμένης και  «υγιούς οικογένειας», που συγκεντρώνεται γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθε μήνα, θα δώσει γρήγορα τη θέση της σε ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης που τροφοδοτείται από το έρεβος του θεσμού της οικογένειας και των κοινωνικών στερεότυπων. Η Άννα, ανύπαντρη μητέρα που εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα γκέι μπαρ, κατηγορεί τη Μαργκαρέτα για τα φριχτά παιδικά της χρόνια, ενώ η Εύα, φαινομενικά μόνο επιτυχημένη, ανακαλύπτει και αποκαλύπτει σταδιακά τις ρωγμές της δικής της ζωής, την αποτυχία του γάμου της και τον εφιάλτη της στειρότητας. Απογοήτευση, ζήλια, κρίση ταυτότητας και καταφυγή στο αλκοόλ, τα ηρεμιστικά χάπια και τα ναρκωτικά. Η μία αποκάλυψη οδηγεί στην άλλη, μέχρι… τα καλά κρυμμένα μυστικά της πολυετούς συμβίωσης του Χένρικ και της Μαργκαρέτα.

«Φθινόπωρο Χειμώνας», θεατρική παράσταση στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Με επιρροές από τον Στρίντμπεργκ (αν και ο ίδιος δεν συμφωνούσε να τον αποκαλούν διάδοχο του σπουδαίου δραματουργού), αλλά και τον Μπέργκμαν, ο Λαρς Νορέν άφησε παρακαταθήκη στην παγκόσμια δραματουργία περισσότερα από 70 έργα. Το «Φθινόπωρο Χειμώνας» αποτελεί μέρος του βιβλίου «Τρία αστικά κουαρτέτα», μιας συλλογής τριών θεατρικών που η κάθε μία πραγματεύεται τη ζωή τετραμελών μεσοαστικών οικογενειών, με επαναλαμβανόμενη την κεντρική ιδέα: πνευματικές ασθένειες, αλκοολισμός, επαπειλούμενη αυτοκτονία. 

Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης. Ερμηνεύουν: Μπέτυ Αρβανίτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαρία Καλλιμάνη, Άλκης Παναγιωτίδης.

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00. Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr. Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, 2108838727. 

Το έργο παρουσιάζεται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και με όλα τα επιβεβλημένα από τον νόμο πρωτόκολλα υγιεινής.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ