Θεατρο - Οπερα

Οι online παραστάσεις που θα χειροκροτήσεις από τον καναπέ

Το τρίτο κουδούνι χτυπάει πια στο σπίτι.

Έρρικα Ρούσσου
ΤΕΥΧΟΣ 763
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλες οι online παραστάσεις σκηνών όπως αυτή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, του ΚΠΙΣΝ, του Μεγάρου Μουσικής, του Θεάτρου Πορεία

Ένα μακρύ καλώδιο συνδέει την οθόνη του υπολογιστή με αυτήν της τηλεόρασης. Η θέση 2 στην πρώτη σειρά του καναπέ είναι πιασμένη. Τα φώτα έχουν κλείσει ευλαβικά στο άκουσμα της τρίτης προειδοποίησης ότι η παράσταση αρχίζει. Παρακαλούμε απενεργοποιήστε τα κινητά σας τηλέφωνα, φορέστε κάτι όμορφο και αφεθείτε στο θέαμα των καιρών. Τις live online παραστάσεις.

Μαντάμα Μπάτερφλαϊ στην ΕΛΣ © Valeria Isaeva

Διαβάστε για τις live online παραστάσεις που έρχονται

Εθνικό Θέατρο
«Η κυρία του Μαξίμ» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

Ο ρηξικέλευθος σκηνοθέτης επιστρέφει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τη φάρσα που γράφτηκε στο γύρισμα του αιώνα (1899), χάρισε στον συγγραφέα της, Ζωρζ Φεντώ, έναν μοναδικό θρίαμβο δίνοντάς του τη δυνατότητα να αφοσιωθεί για ένα διάστημα στην άλλη του αγάπη, τη ζωγραφική. Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά και με αγγλικούς υπότιτλους. Live: Σάββατο 28/11 στις 21.00

Αρίστος στο Θέατρο Πορεία

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
«Αποκάλυψη» σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου
Η υπερπαραγωγή για την εικαστική παράθεση της ιστορίας της «Αποκάλυψης του Ιωάννη» βρίσκεται από τις 22/11 στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο κοινό έως 30/12 και με αγγλικούς υπότιτλους.

«Το σώσε» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου
Μια εξαιρετική παράσταση, άρτια σκηνοθετικά, με δυνατές ερμηνείες, που θέλει να μιλήσει για τον κόσμο του θεάτρου μέσα από το θέατρο, βρίσκεται online στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και θα είναι διαθέσιμη έως 30/12 και με αγγλικούς υπότιτλους.

«Antigone, Lonely Planet» σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου
Το 2017 η πάντοτε ρηξικέλευθη Λένα Κιτσοπούλου παρουσίασε μια εκδοχή της δικής της Αντιγόνης με τη Σοφία Κόκκαλη σε μια εξαιρετική ερμηνεία που το κοινό της Στέγης μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν στο ψηφιακό κανάλι και με αγγλικούς υπότιτλους έως τις 30/12.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«Τα βραβεία μου» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου

Η δυναμική γραφή του Τόμας Μπέρνχαρντ έρχεται στις «Παραβάσεις» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να αναμιχθεί με τις σκηνοθετικές πρωτοποριακές ιδέες του Έκτορα Λυγίζου και να παρουσιαστούν σε μια live performance από το Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
Live: Κυριακή 6/12 στις 17.00

Το Σώσε στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Εθνική Λυρική Σκηνή
«Μαντάμα Μπάτερφλαϊ» όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει το διαδικτυακό της κανάλι με την πρώτη όπερα της ιστορίας της (το 1940) και με μια παράσταση που ενθουσίασε όσους πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν πριν τη λήψη των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Από τις 25/11 η «Μαντάμα Μπατερφλάι» θα είναι διαθέσιμη τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό στο GNO Tv.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
«Orange, Blue, Green» μουσική δωματίου

Ο Δημήτρης Γκουνταρούλης, ο Νεκτάριος Καραντζής και ο Χρήστος Γερμένογλου έρχονται σε μια live performance να παρουσιάσουν στο κοινό του Μεγάρου το μεγαλείο της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής δωματίου. Live: 28/11

Orange Blue Green στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θέατρο Πορεία
«Το θείο τραγί» σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη

Η εξαιρετική παράσταση που ενθουσίασε τους θεατές και εγκαθίδρυσε το ιδιαίτερο ύφος του σκηνοθέτη επί σκηνής επιστρέφει με μια online live παράσταση από την σκηνή του Θεάτρου Πορεία. Live: Σάββατο 28/11 στις 21.00

«Αρίστος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου
Η βραβευμένη παράσταση και αυτή που ουσιαστικά έδωσε το χρίσμα της σκηνοθεσίας στον Γιώργο Παπαγεωργίου, έρχεται για μια ακόμη φορά να τιμήσει τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως Δράκου του Σέιχ Σου. Live: Κυριακή 29/11 στις 21.00

Αποκάλυψη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση © Ελίνα Γιουνανλή

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
«#MiaMeraXwris» σε σκηνοθεσία Εύας Οικονόμου Βαμβακά
Μια παράσταση που γυρίστηκε την περίοδο που τα θέατρα είχαν κλείσει λόγω κορωνοϊού παρουσιάζεται από το Θέατρο Τέχνης με τη δυνατότητα της 24ωρης ενοικίασης προβολής από τη στιγμή της αγοράς του εισιτηρίου.

© Πάτροκλος Σκαφίδας

Οι παραστάσεις που θα βρεις ελεύθερα στο διαδίκτυο

«Ο Θείος Βάνιας» σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη
Στο ψηφιακό κανάλι του Θεάτρου του Νέου Κόσμου μπορούμε να βρούμε τις πιο αγαπημένες παραστάσεις - παραγωγές του. Μία από αυτές είναι η φανταστική απόδοση της Μαρίας Μαγκανάρη πάνω στο κείμενο του Τσέχωφ.

 

«Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού
Πίσω στο 2010 ο σκηνοθέτης και συγγραφέας παρουσίαζε στο Φεστιβάλ Αθηνών μια παράσταση που κέρδισε το κοινό χάρη στην αμεσότητα του λόγου που χρησιμοποιεί πάντοτε στα κείμενά του ο Γιάννης Καλαβριανός.

«Ένας καλός λόγος» σε σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα και Ελίνας Μαντίδη
Η καλλιτεχνική ομάδα Momentum και ο εξαιρετικός Αργύρης Πανταζάρας παρουσίαζουν την ιστορία ενός κυβερνητικού αξιωματούχου καθώς ετοιμάζεται να βγάλει δημόσιο διάγγελμα.