Πολιτισμος

Έκτακτη οικονομική βοήθεια σε Εθνικό Θέατρο και Μέγαρο Μουσικής

Αναλυτικά τα ποσά που δίνονται σε 7 εποπτευόμενους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εθνικό Θέατρο, Ελληνικό Φεστιβάλ και Μέγαρο Μουσικής μεταξύ άλλων ενισχύονται οικονομικά εκτάκτως από το Υπουργείο Πολιτισμού εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

Το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής και η Εθνική Λυρική Σκηνή ενισχύονται με έκτακτη οικονομική βοήθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 10.350.000 ευρώ, διανέμεται σε 7 εποπτευόμενους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι στις 18 Νοεμβρίου 2020 το Υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακοινώσει την έκτακτη ενίσχυση των αντίστοιχων πολιτιστικών οργανισμών της Θεσσαλονίκης, με το ποσό των 4.260.000 ευρώ. Ο Πολιτισμός είναι ένας από τους τομείς που έχει δοκιμαστεί περισσότερο από τις συνέπειες της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η οικονομική στήριξη χορηγείται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, έπειτα από εισήγηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

«Στις δυσχερείς συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία οφείλουμε να στηρίξουμε συνολικά τον πολιτισμό. Η έκτακτη ενίσχυση των μεγαλύτερων πολιτιστικών οργανισμών εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους, την παραγωγή υψηλής ποιότητας έργου και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας καλλιτεχνών, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού αλλά και των προμηθευτών τους» ανέφερε σε δηλώσεις της η Λίνα Μενδώνη.

 Έκτακτη οικονομική χορήγηση στον Πολιτισμό - Αναλυτικά τα ποσά ανά φορέα:

  • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 3.600.000 ευρώ
  • Εθνικό Θέατρο: 3.000.000 ευρώ
  • Εθνική Λυρική Σκηνή: 2.300.000 ευρώ
  • ΕΜΣΤ: 500.000 ευρώ
  • Ε.ΤΟ.Σ-ΚΟΑ: 400.000 ευρώ
  • Εθνική Πινακοθήκη: 350.000 ευρώ
  • Ελληνικό Φεστιβάλ: 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις