Θεατρο - Οπερα

Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

Πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε χτες και κηδεύτηκε σήμερα η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη. Είχε πρωταγωνιστήσει επί χρόνια στο Εθνικό Θέατρο.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Έφυγε χτες απο την ζωή και κηδεύτηκε σήμερα στο κοιμητήριο Ζωγραφου η γλυκιά συνάδελφος και φίλη  Άννυ Πασπάτη που λάμπρυνε με την παρουσία και το ταλέντο της το θέατρο μας. Ένα μεγαλο ευχαριστω κι ένα γλυκό αντίο από όλους μας. Δυστυχώς, το πληροφορηθήκαμε αργά... Καλό ταξίδι».

 

 

Η Άννυ Πασπάτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα». Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στο θέατρο όπου συνεργάστηκε τόσο με το Εθνικό Θέατρο όσο και με ελεύθερους θιάσους. Αξιόλογη είναι και η πορεία της στην τηλεόραση. Από το 1965 έως το 1994 έλαβε μέρος σε 78 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Για την απώλειά της το Εθνικό Θέατρο σχολίασε στο Instagram: «Εκφράζουμε βαθιά θλίψη κι αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη ηθοποιό Άννυ Πασπάτη, μια ακάματη λειτουργό της τέχνης της που γνώρισε ευρεία αποδοχή και άφησε το στίγμα της υπηρετώντας με την ίδια συνέπεια τόσο το θεατρικό σανίδι, όσο τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το ταλέντο της και η αφοσίωσή της υπήρξαν σπάνια δώρα για το έργο του Εθνικού Θεάτρου καθώς συμμετείχε σε δεκάδες παραστάσεις στη διάρκεια τριών δεκαετιών».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ