Θεατρο - Οπερα

Ο κορωνοϊός ρίχνει αυλαία έως το 2021 σε Broadway και West End

«Θέλουμε να αισθάνονται ηθοποιοί και κοινό ασφαλείς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Το West End του Λονδίνου © Photo by Luke Stackpoole on Unsplash

Απίθανο να ανέβουν μιούζικαλ κι άλλες παραστάσεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη νωρίτερα από τις αρχές του 2021 λόγω του κορωνοϊού.

Ο θεατρικός παραγωγός σερ Κάμερον Μάκιντος δήλωσε ότι οι θεατρικές σκηνές στο West End και στο Broadway είναι απίθανο να ανεβάσουν νέα μιούζικαλ ή να ανοίξουν μέχρι τις αρχές του 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο θεατρικός παραγωγός υποστήριξε ότι είναι αδύνατο για τα θέατρα να κάνουν σχέδια για το μέλλον και για όσο ισχύει ο κανόνας της κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Θέλουμε το κοινό να αισθάνεται ασφαλές, θέλουμε οι ηθοποιοί να νιώθουν ασφαλείς», δήλωσε ο σερ Κάμερον Μάκιντος στο ραδιόφωνο του BBC.

Οι θεατρικές σκηνές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν κλείσει επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο όλες οι παραστάσεις στο West End, την θεατρική καρδιά του Λονδίνου, έχουν αναβληθεί μέχρι τις 31 Μαΐου.  Ο σερ Κάμερον Μάκιντιος δεν είναι κάποιος τυχαίος στον χώρο των μιούζικαλ καθώς έχει ανεβάσει πασίγνωστες παραστάσεις όπως το Cats, το Φάντασμα της Όπερας και τους Άθλιους.  Απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από την κυβέρνηση στους επαγγελματίες του θεάτρου προκειμένου να μην καταρρεύσει όλη η βιομηχανία. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ