Θεατρο - Οπερα

Ο κορωνοϊός ρίχνει αυλαία έως το 2021 σε Broadway και West End

«Θέλουμε να αισθάνονται ηθοποιοί και κοινό ασφαλείς»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Το West End του Λονδίνου © Photo by Luke Stackpoole on Unsplash

Απίθανο να ανέβουν μιούζικαλ κι άλλες παραστάσεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη νωρίτερα από τις αρχές του 2021 λόγω του κορωνοϊού.

Ο θεατρικός παραγωγός σερ Κάμερον Μάκιντος δήλωσε ότι οι θεατρικές σκηνές στο West End και στο Broadway είναι απίθανο να ανεβάσουν νέα μιούζικαλ ή να ανοίξουν μέχρι τις αρχές του 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο θεατρικός παραγωγός υποστήριξε ότι είναι αδύνατο για τα θέατρα να κάνουν σχέδια για το μέλλον και για όσο ισχύει ο κανόνας της κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Θέλουμε το κοινό να αισθάνεται ασφαλές, θέλουμε οι ηθοποιοί να νιώθουν ασφαλείς», δήλωσε ο σερ Κάμερον Μάκιντος στο ραδιόφωνο του BBC.

Οι θεατρικές σκηνές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν κλείσει επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο όλες οι παραστάσεις στο West End, την θεατρική καρδιά του Λονδίνου, έχουν αναβληθεί μέχρι τις 31 Μαΐου.  Ο σερ Κάμερον Μάκιντιος δεν είναι κάποιος τυχαίος στον χώρο των μιούζικαλ καθώς έχει ανεβάσει πασίγνωστες παραστάσεις όπως το Cats, το Φάντασμα της Όπερας και τους Άθλιους.  Απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από την κυβέρνηση στους επαγγελματίες του θεάτρου προκειμένου να μην καταρρεύσει όλη η βιομηχανία. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

GNO Ballet - Future Cargo - photo Giannis Antonoglou (1)
Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει τρεις μεγάλες πρεμιέρες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή

ethniki_lyriki_skini-2026-27
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Missasolemnis του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY