Θεατρο - Οπερα

Ο «Φρανκενστάιν» του Ντάνι Μπόιλ με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο YouTube

Το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου προβάλλει την παράσταση του Ντάνι Μπόιλ από το 2011 με πρωταγωνιστές τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζόνι Λι Μίλερ.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
National Theatre at Home: Frankenstein
National Theatre at Home: Frankenstein

Η παράσταση «Φρανκενστάιν» σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζόνι Λι Μίλερ, δωρεάν στο YouTube από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.

Το 2011, ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ («Trainspotting», «Slumdog Millionaire», το “προφητικό” «28 Days Later) ανέβασε στο Εθνικό Θέατρο (National Theater) του Λονδίνου τον περίφημο «Φρανκενστάιν», μέσα από μία διασκευή του θεατρικού συγγραφέα Νικ Ντίαρ. Το κλασικό γοτθικό μυθιστόρημα της Μαίρη  Σέλεϊ από το 1818 παραμένει επίκαιρο ως σήμερα, με το δημιούργημα-«τέρας» του  νεαρού επιστήμονα Βίκτορ Φρανκενστάιν να βρίσκει εξέχουσα θέση στο πάνθεον την ποπ κουλτούρας μέσα από κινηματογραφικές ταινίες, σειρές και θεατρικά έργα. Αυτό το πλάσμα που δημιούργησε ο Δρ Φρανκενστάιν, είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να νικήσει το θάνατο και να φτάσει πιο κοντά στο Θεό.

Official Trailer | Frankenstein w Benedict Cumberbatch & Jonny Lee Miller | National Theatre at Home


Την Πέμπτη 30 Απριλίου και την Παρασκευή 1η Μαΐου, το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου δίνει την ευκαιρία σε όλους εμάς να παρακολουθήσουμε δωρεάν στο YouTube την θεατρική παράσταση «Φρανκενστάιν» του Ντάνι Μπόιλ, ένα πολύ ωραίο δώρο για τις μέρες που μένουμε σπίτι. Πρωταγωνιστές στον θεατρικό «Φρανκεστάιν» ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, την ίδια εποχή που γινόταν διάσημος μέσα από τον ρόλο του σαν Σέρλοκ Χολμς στη σειρά «Sherlock»,  και ο Τζόνι Λι Μίλερ («Trainspotting», «Dexter», «Elementary»), με τους δύο αυτούς σπουδαίους ηθοποιούς να υποδύονται εναλλάξ, σε διαφορετικές εκδόσεις της παράστασης, τον νεαρό επιστήμονα Φρανκενστάιν ή το δημιούργημά του. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τις δύο εκδόσεις.

Συντονιζόμαστε στο κανάλι του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου στο YouTube στις 30 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαΐου για τον «Φρανκενστάιν», με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σαν το πλάσμα. Από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 8 Μαΐου, κάθε μέρα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εκδοχή της ίδιας παράστασης με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Λι Μίλερ, υποδυόμενος αυτός το πλάσμα. Όλες οι παραστάσεις στις 21:00 ώρα Ελλάδας (19:00 ώρα Αγγλίας).  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ