Θεατρο - Οπερα

Τρόποι να οργανώσουμε τη μέρα μας στο σπίτι από τον Γιώργο Γάλλο

«Μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Γάλλος ποζάρει με την ρόμπα του στον φακό της Εβίτας Σκουρλέτη
© Εβίτα Σκουρλέτη

#menoume spiti με την ATHENS VOICE: Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Άγριες Μέλισσες» Γιώργος Γάλλος μας προτείνει τρόπους επιβίωσης στο σπίτι

Μένουμε σπίτι. Αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο η καθημερινότητά μας να αλλάζει. Προς το καλύτερο. Οι τρόποι για να το πετύχουμε αυτό έρχονται ως προτάσεις του ηθοποιού Γιώργου Γάλλου τον οποίο δεν έχει περάσει μήνας από τότε που -εν πλήρει αγνοία μας για το πόσο επίκαιρος θα μπορούσε σήμερα να φανεί- τον φωτογραφίζαμε με μια ρόμπα και μια πιτζάμα.

Μουσική, βιβλία για μικρούς και μεγάλους, επιτραπέζια, ο Γιώργος Γάλλος γράφει στην νέα στήλη της ATHENS VOICE «Μένουμε Σπίτι».

«Σε μια τέτοια ιδιαίτερη και έκτακτη κατάσταση οφείλουμε να προσαρμοστούμε όλοι. Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν έχει νόημα να λείπουμε από τις δουλειές μας, από τα σχολεία μας, και το υπόλοιπο της ημέρας να το αντιμετωπίζουμε σαν να είμαστε σε διακοπές. Είναι σημαντικό να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Κυρίως τις μεγάλες ηλικίες. Αποφεύγουμε τις συναντήσεις μαζί τους και τους βοηθάμε σε όλες τις εξωτερικές τους δουλειές. Γενικά... μένουμε σπίτι. Γι'αυτό πρέπει να οργανώσουμε την ημέρα μας. 

Μια στοίβα από τα βιβλία που θα διαβάσει ο Γιώργος Γάλλος ενώ Μένουμε Σπίτι

Παιχνίδια
Επιτραπέζια για τέσσερις: dixit, codenames.  
Παιχνίδια για δύο: mastermind, hive και dobble.

Μουσική
Είμαστε συνδρομητές στο spotify και δίνουμε εκ περιτροπής δικαίωμα σε όλους να επιλέγουν κομμάτια που τα ακούμε όλοι: παιδικά και ποπ επιλέγει η μικρή, Ραπ, trap και ροκ ο έφηβος γιος μας, κλασσική μουσική και τζαζ η μαμά, έντεχνη και παραδοσιακή Ελληνική μουσική ο μπαμπάς. Όλοι ακούμε όλα. Δίνουμε το χώρο και την ευκαιρία σε ήχους που δεν γνωρίζουμε. Εμπλουτίζουμε τα ακούσματά μας. Συνυπάρχουμε.

Τα επιτραπέζια που προμηθεύθηκε για όσο Μένουμε σπίτι ο Γιώργος Γάλλος

Βιβλία
Η κόρη μου διαβάζει «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» του Τ. Ροντάρι και την κόμικ εκδοχή του «Δον Κιχώτη» σε εικονογράφηση Rob Davis. Για τους υπόλοιπους τρεις, ευκαιρία για τους κλασσικούς: Ντοστογιέφσκι και Τόλκιν. Ούτως ή άλλως λένε πως τα σπουδαία βιβλία πρέπει να τα διαβάζεις ξανά ανά δεκαετία. Επίσης, στο διαδίκτυο υπάρχει μια ψηφιακή πλατφόρμα, το ubu.com με βίντεο από πολλούς καλλιτέχνες. Τέλος, λίγη επανάληψη στη σχολική ύλη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ