Τρόποι να οργανώσουμε τη μέρα μας στο σπίτι από τον Γιώργο Γάλλο
«Μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε»
#menoume spiti με την ATHENS VOICE: Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Άγριες Μέλισσες» Γιώργος Γάλλος μας προτείνει τρόπους επιβίωσης στο σπίτι
Μένουμε σπίτι. Αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο η καθημερινότητά μας να αλλάζει. Προς το καλύτερο. Οι τρόποι για να το πετύχουμε αυτό έρχονται ως προτάσεις του ηθοποιού Γιώργου Γάλλου τον οποίο δεν έχει περάσει μήνας από τότε που -εν πλήρει αγνοία μας για το πόσο επίκαιρος θα μπορούσε σήμερα να φανεί- τον φωτογραφίζαμε με μια ρόμπα και μια πιτζάμα.
Μουσική, βιβλία για μικρούς και μεγάλους, επιτραπέζια, ο Γιώργος Γάλλος γράφει στην νέα στήλη της ATHENS VOICE «Μένουμε Σπίτι».
«Σε μια τέτοια ιδιαίτερη και έκτακτη κατάσταση οφείλουμε να προσαρμοστούμε όλοι. Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν έχει νόημα να λείπουμε από τις δουλειές μας, από τα σχολεία μας, και το υπόλοιπο της ημέρας να το αντιμετωπίζουμε σαν να είμαστε σε διακοπές. Είναι σημαντικό να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Κυρίως τις μεγάλες ηλικίες. Αποφεύγουμε τις συναντήσεις μαζί τους και τους βοηθάμε σε όλες τις εξωτερικές τους δουλειές. Γενικά... μένουμε σπίτι. Γι'αυτό πρέπει να οργανώσουμε την ημέρα μας.
Παιχνίδια
Επιτραπέζια για τέσσερις: dixit, codenames.
Παιχνίδια για δύο: mastermind, hive και dobble.
Μουσική
Είμαστε συνδρομητές στο spotify και δίνουμε εκ περιτροπής δικαίωμα σε όλους να επιλέγουν κομμάτια που τα ακούμε όλοι: παιδικά και ποπ επιλέγει η μικρή, Ραπ, trap και ροκ ο έφηβος γιος μας, κλασσική μουσική και τζαζ η μαμά, έντεχνη και παραδοσιακή Ελληνική μουσική ο μπαμπάς. Όλοι ακούμε όλα. Δίνουμε το χώρο και την ευκαιρία σε ήχους που δεν γνωρίζουμε. Εμπλουτίζουμε τα ακούσματά μας. Συνυπάρχουμε.
Βιβλία
Η κόρη μου διαβάζει «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» του Τ. Ροντάρι και την κόμικ εκδοχή του «Δον Κιχώτη» σε εικονογράφηση Rob Davis. Για τους υπόλοιπους τρεις, ευκαιρία για τους κλασσικούς: Ντοστογιέφσκι και Τόλκιν. Ούτως ή άλλως λένε πως τα σπουδαία βιβλία πρέπει να τα διαβάζεις ξανά ανά δεκαετία. Επίσης, στο διαδίκτυο υπάρχει μια ψηφιακή πλατφόρμα, το ubu.com με βίντεο από πολλούς καλλιτέχνες. Τέλος, λίγη επανάληψη στη σχολική ύλη».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η Athens Voice εξασφάλισε μέρος από το ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο που ανήκει στην ανιψιά του συγγραφέα, Έλλη Αρτέμη-Ταχτσή, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Μια μουσική παράσταση της bijoux de kant για την αισθητική της ερωτικής επιθυμίας
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη με αφορμή το «Intra muros» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.