Θεατρο - Οπερα

Ταριχευμένα ζώα τραγουδούν σκληρό ροκ στη Στέγη

Μια πολυαισθητηριακή θεατρική παράσταση που υπόσχεται να υπερβεί τα όρια μεταξύ εγκατάστασης και θεάτρου, μουσικής, ζωής και θανάτου

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 738
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η θάλασσα ανάμεσα στην ψυχή μου» του Ράεντ Γιασίν σε παγκόσμια πρώτη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η ιστορία των θανάτων και των φόνων στη Μεσόγειο είναι μακρά, σκληρή και γεμάτη ήχους, τραγούδια και εικόνες. Το «The sea between my soul» του Ράεντ Γιασίν είναι ένα ροκ μιούζικαλ/ εγκατάσταση μαύρου χιούμορ και παραλογισμού όπου ταριχευμένα ζώα επάνω στη σκηνή τραγουδούν για αυτή τη μακρά ιστορία. Το μυστικό είναι να καταλάβουμε τι έχει, αυτό το παράλογο τραγούδι, να αποκαλύψει για τον κόσμο μας. Αυτό τον απίστευτο κόσμο που ζούμε σήμερα.

© Gustav Mutzel


Και ο πιο κατάλληλος να μιλήσει για τον θάνατο πέρα από κάποιον που έχει ήδη πεθάνει είναι τα Ζώα που ταριχεύθηκαν – μετά από τον φυσικό θάνατό τους. Σε ρόλο ερμηνευτών επί σκηνής αφηγούνται την ιστορία τους, μέσα από τα λόγια του πολυπράγμονα μουσικού Ράεντ Γιασίν (γεννημένου στη Βηρυτό, που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο) και τη νευρική φωνή του Alan Bishop (από τους Sun City Girls) που προσθέτει μια πνοή παραλογισμού στο εσχατολογικό σενάριο για τον σημερινό κόσμο. Με τα ψεύτικα μαρμάρινα μάτια τους και την άψυχή τους γούνα μετουσιώνουν ένα δραματικό όραμα για την περιοχή της Μεσογείου. 

Ο Άλαν Μπίσοπ (γνωστός και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Alvarius B.) είναι ιδρυτικό μέλος του πειραματικού και πρωτοποριακού συγκροτήματος Sun City Girls

Μια πολυαισθητηριακή θεατρική παράσταση που υπόσχεται να υπερβεί τα όρια μεταξύ εγκατάστασης και θεάτρου, μουσικής, ζωής και θανάτου, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή σε ανάθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 13 έως 15 Μαρτίου. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ροκ μιούζικαλ της Στέγης στο Guide της Athens Voice