Θεατρο - Οπερα

Περηφάνια και Προκατάληψη: Δείτε το νέο τρέιλερ της παράστασης

Μία από τις διασημότερες ιστορίες αγάπης έκανε πρεμιέρα τη νύχτα των ερωτευμένων

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
perifania_369.jpg
© Σταύρος Χαμπάκης

Νέο τρέιλερ της παράστασης «Περηφάνια και Προκατάληψη» στο Θέατρο Αλκυονίς, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη και διασκευή της ίδιας και του Άρη Ασπρούλη

Τη νύχτα των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου, μία από τις διασημότερες ιστορίες αγάπης έκανε την πρεμιέρα της στο Θέατρο Αλκυονίς. Ο λόγος για την «Περηφάνια και Προκατάληψη», το έργο που η Τζέιν Όστεν έγραψε πριν από περισσότερους από δύο αιώνες, το 1797, και τώρα ανέβηκε για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή, μέσα από τη διασκευή της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη και τη σκηνοθεσία της πρώτης.

perifania_525.jpg
© Σταύρος Χαμπάκης

Η βασική ιστορία είναι αυτή που γνωρίσαμε από το λογοτεχνικό κείμενο της Όστεν, αλλά και από τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές αποτυπώσεις του. Βασικοί πρωταγωνιστές η Ελίζαμπεθ Μπένετ και ο κύριος Ντάρσι, τους οποίους υποδύονται η Ευγενία Δημητροπούλου και ο Δημήτρης Μοθωναίος, ενώ μέσα από τις ερμηνείες των Αγησίλαου Μικελάτου, Ελεάννας Καυκαλά και Κώστα Φαλελάκη θα γνωρίσουμε τον κύριο Μπίνγκλεϊ, την Τζέιν Μπέκετ και τον πατέρα της τελευταίας και της Ελίζαμπεθ.   

Ο Ντάρσι και ο Μπίνγκλεϊ, πλούσιοι αριστοκράτες, φτάνουν στην επαρχιακή πόλη της Αγγλίας όπου ζει και η οικογένεια Μπένετ. Εκεί θεωρούνται αμέσως περιζήτητοι γαμπροί για τις ανύπαντρες κοπέλες. Ανάμεσά τους βρίσκονται η ανεξάρτητη Ελίζαμπεθ και η αθώα Τζέιν, που παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, δεν ενδιαφέρονται να βρουν απλά έναν «καλό γαμπρό», αλλά την πραγματική ευτυχία και τον γνήσιο έρωτα.

perifania_324.jpg
© Σταύρος Χαμπάκης

Ο περήφανος χαρακτήρας και οι κοινωνικές προκαταλήψεις των ηρώων αποτελούν το βασικό εμπόδιο για τις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και αφορμή για στιγμές γεμάτες παρεξήγηση, ματαίωση, χιούμορ, συγκίνηση, πείσμα, μίσος, θυμό και απογοήτευση. Όλα αυτά, όμως, έρχονται να καταρριφτούν μέσα από τον αληθινό, μεγάλο και ατόφιο έρωτα, που τη στιγμή της παραδοχής του βγαίνει ο απόλυτος νικητής.

Δείτε το νέο τρέιλερ της παράστασης εδώ:
Περηφάνια και Προκατάληψη | Θέατρο Αλκυονίς | 2020 - Trailer 2

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παράσταση εδώ.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice.

perifania_448.jpg
© Σταύρος Χαμπάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ