Θεατρο - Οπερα

Γιατί γέμισε με λεμόνια η Τρίπολη (εικόνες)

Όχι δεν ήταν λόγω Βαλεντίνου, αλλά για την παράσταση «Lemon» που ήρθε στην Τρίπολη!

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γέμισε με λεμόνια η Τρίπολη και όχι λόγω Αγίου Βαλεντίνου...

Και ξαφνικά η Τρίπολη γέμισε το μεσημέρι της Παρασκευής με λεμόνια. Όχι δεν ήταν λόγω Βαλεντίνου, αλλά για την παράσταση «Lemon» που ήρθε στην πόλη. Οι διοργανωτές της site-specific, με τις 44 σερί sold-out παραστάσεις και πάνω από 4.000 θεατές στο Μπάγκειον της Ομόνοιας, ξεχύθηκαν από το πρωί στις πλατείες της πόλης, αφήνοντας στους δρόμους διάσπαρτα λεμόνια! «Θέατρο υπάρχει, όπου υπάρχουν θεατές», το μότο των Experimento, της θεατρικής ομάδας παραγωγής και έρευνας που βρίσκεται πίσω από την παράσταση που έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς.

Το κάθε λεμόνι είχε «κρεμασμένη» επάνω του μία ατάκα από το έργο του Alessandro Barrico Novecento (1900), πάνω στο οποίο βασίζεται το Lemon, καθώς και την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της παράστασης. Κάτοικοι και επισκέπτες της Τρίπολης ανταποκρίθηκαν στην πρωτότυπη ιδέα των ηθοποιών, καθώς πλησίαζαν με περιέργεια να διαβάσουν τις «ατάκες» των λεμονιών. Το βράδυ οι ηθοποιοί θα δώσουν μια μικρή γεύση της παράστασης στο κέντρο της πλατείας Πετρινού, με ένα πιάνο και άφθονα λεμόνια.

Η Τρίπολη γέμισε λεμόνια © arcadia938.gr
Η Τρίπολη γέμισε λεμόνια © arcadia938.gr
Η Τρίπολη γέμισε λεμόνια © arcadia938.gr
Η Τρίπολη γέμισε λεμόνια © arcadia938.gr

Η προπώληση για την παράσταση του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο συνεχίζεται. Ηλεκτρονικά στο viva.gr και στην πόλη της Τρίπολης στο Καρμπόν, το Music Center και στο ταμείο του θεάτρου. Το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο μετατρέπεται στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν, όπου θα ξεδιπλωθεί η απίστευτη ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. 

Το Lemon των Experimento στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο/© Dimitris Manis

«Κανείς δεν είναι ξεγραμμένος άμα έχει έτοιμη μια καλή ιστορία και κάποιον για να του τη διηγηθεί». Μάθετε περισσότερα, πατώντας ΕΔΩ...

Με πληροφορίες από arcadia938.gr