Θεατρο - Οπερα

Τα πολλά πρόσωπα του Ζήση Ρούμπου

Ο δημοφιλής stand up comedian ετοιμάζεται να ανέβει, με τον Αριστοτέλη Ρήγα, στη σκηνή του Premise Comedy Club για την μουσικο-κωμική παράσταση «Χάσταγκ»

Μάνος Νομικός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνέντευξη με τον ηθοποιό και stand up comedian Ζήση Ρούμπο, λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας παράστασης «Χάσταγκ», μαζί με τον Αριστοτέλη Ρήγα.

Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας, δύο σπεσιαλίστες στο είδος του stand up comedy, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την double bill παράσταση stand up comedy και μουσικής κωμωδίας με τον τίτλο «Χάσταγκ» στο Premise Comedy Club στο Γκάζι, με πρεμιέρα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

Αριστοτέλης Ρήγας - Ζήσης Ρούμπος

Από τη μία ο Αριστοτέλης Ρήγας, με την γνωστή του ικανότητα σε λογοπαίγνια, μουσικές διασκευές και χιούμορ παρατήρησης, περιγράφει την ζωή του στα σαράντα. Από την άλλη, ο Ζήσης Ρούμπος με την εκρηκτική του παρουσία και την αφηγηματική του δεινότητα, εξιστορεί ξεκαρδιστικά το ταξίδι της ζωής του μέχρι και τώρα. Και ζώα. Ναι. Έχει μια αδυναμία στα ζώα και τα περιλαμβάνει στα κείμενά του. Οι δυο τους, βρίσκονται ο καθένας χωριστά αλλά και μαζί στη σκηνή σε μια μουσικο-κωμική συνάντηση – έκπληξη.

Ο Ζήσης Ρούμπος, ηθοποιός και stand up comedian, πέρα από το θέατρο («Tailor Made Comedy»), τον κινηματογράφο, την τηλεόραση («Θα Γίνει Της Πολυκατοικίας», «Κάψε Το Σενάριο») και τις… web series τρόμου («Athens Dark»), ασχολείται με το stand up από το 2006.

Λίγες μέρες πριν ανέβει στη σκηνή του Premise Comedy Club για την πρεμιέρα της παράστασης «Χάσταγκ», πετύχαμε τον Ζήση Ρούμπο σε μία συνέντευξη-αστραπή.

Ωραία, ο Αριστοτέλης Ρήγας θα παίζει και μουσική στην παράσταση, διασκευές, λογοπαίγνια και όλα τα σχετικά. Εσύ τι θα κάνεις;
Θα του κρατάω το αναλόγιο, θα του κουρδίζω τη κιθάρα και θα πω κι εγώ κανένα αστείο όταν θα πηγαίνει τουαλέτα.

Τι να περιμένουμε από την on stage συνάντηση των δυο σας στο Premise Comedy Club;
Δύο διαφορετικά είδη κωμωδίας συναντιούνται πάνω στη σκηνή και νομίζω πως το αποτέλεσμα έχει κάτι για όλα τα γούστα. Από μουσική κωμωδία μέχρι μιμήσεις ζώων και λογοπαίγνια.

Διαβάζω στο δελτίο τύπου ότι έχεις αδυναμία στα ζώα και τα περιλαμβάνεις στα κείμενά σου. Τι είδους ζώα συνήθως;
Σκυλιά, γατιά, κατσαρίδες, μπάμπουρες, έντομα γενικότερα και κανένα ιπποπόταμο!

Τηλεόραση, κινηματογράφος, θέατρο, stand up comedy, αλλά και πατέρας, εικονογράφος παιδικών βιβλίων και fantasy συγγραφέας. Πώς ισορροπείς τους χρόνους σου ανάμεσα σε όλα αυτά;
Δεν είναι θέμα ισορροπίας. Καταπιάνομαι με πολλά πράγματα γιατί απλά δεν μπορώ να ηρεμήσω σαν άνθρωπος. Όπου βρίσκομαι όμως είμαι εκατό τις εκατό. Ακόμα και για καφέ με φίλους να είμαι, θα είμαι εκεί. Χωρίς κινητά ή διασπασμένη προσοχή. Έτσι και με το γράψιμο ή τη ζωγραφική. Έτσι και με το stand up.   

Σε γνωρίζουμε σαν ηθοποιό. Πες μας περισσότερα για τις άλλες πτυχές του εαυτού σου, όπως το σχέδιο και η ζωγραφική.
Μου αρέσει να λέω ιστορίες. Δεν με απασχολεί το μέσο. Γράψιμο σεναρίων, ζωγραφική, σχέδιο, stand up comedy, θέατρο, κινηματογράφος. Το παν για μένα είναι να μπορώ να λέω ιστορίες.

Επίσης, κάποιοι γνωρίζουμε ότι είσαι μεγάλο geek. Με τι «λιώνεις» αυτό το διάστημα;
Έχω κάνει το Όσκαρ run, είδα τις ταινίες που διεκδικούν Όσκαρ καλύτερης ταινίας και επίσης βλέπω τις σειρές «The Outsider», «Ragnarok», «October Faction».

Να περιμένουμε συνέχεια της διαδικτυακής σειράς του Netwix, «Athens Dark»;
Κάποια μέρα ναι. Μάλλον σε άλλο φορμάτ όμως…μάλλον κόμικ.

Τις ιδέες για τα κείμενα τις βγάζεις από το μυαλό σου;
Όχι, αλλά δεν μπορώ να σου πω από που τις βγάζω αν και με τρώει εκείνο το μέρος να σου πω.

Σε μία συνέντευξη λες «Είμαι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που βλέπει ο κόσμος πάνω στη σκηνή». Γιατί δεν βάζετε πιο μακριά τα καθίσματα από τη σκηνή; ‘Η μιλάς μεταφορικά;
Μιλάω κυριολεκτικά και σε ευχαριστώ για αυτή την ερώτηση. Τα περισσότερα θέατρα έχουν πολύ κοντά τη πρώτη σειρά με αποτέλεσμα οι θεατές να τρώνε σάλια και ιδρώτα. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να τη βρίσκουν με αυτό αλλά πρέπει να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Σοβαρά μιλώντας, δεν μπορώ να διαχωρίσω ιδιαίτερα αυτό που κάνω στο stand up με αυτό που είμαι γιατί δεν υιοθετώ κάποια περσόνα. Απλά, όπως προανέφερα, λέω ιστορίες.

Έχεις γίνει, πιστεύεις, αναγνωρίσιμο πρόσωπο; Αν ναι, το νοιώθεις στο λεωφορείο, στο μετρό ή στη λαϊκή;
Κάποιοι με αναγνωρίζουν και μου ζητάνε να βγούμε φωτογραφία μαζί. Κάποιοι με μπερδεύουν με τον Λιανό και μου ζητάνε να βγούμε.

Πώς θυμάσαι την πρώτη σου φορά on stage; Τραυματική εμπειρία (για το κοινό);
Σίγουρα τραυματική εμπειρία για το κοινό. Στα πέντε λεπτά που δοκίμασα να κάνω τον κόσμο να γελάσει, μία κοπέλα μου ζήτησε να φύγω....

Τι άλλο να περιμένουμε από τον Ζήση Ρούμπο μέσα στο 2020;
More of this and more of that. Τι; Θέλετε κι άλλο;

Πληροφορίες παράστασης:
Σάββατα 8, 15, 22, 29 Φεβρουαρίου
Premise Comedy Club (Βουτάδων 6, Γκάζι)
Έναρξη: 21:00
Γενική είσοδος: 12 Ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 100’ με διάλειμμα
Προπώληση: viva.gr