Θεατρο - Οπερα

«550»: Το πήρα μέχρι το τέρμα. Εσύ σε ποια στάση θα κατέβεις;

Τον νου σου κύριε οδηγέ, έχω παράσταση να παρακολουθήσω…

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«550» - Trailer

Ανέβηκα στο «550» του Σταμάτη Πακάκη και έφτασα στο τέρμα. Εσύ σε ποια στάση θα κατέβεις;

Είναι από αυτά τα λεωφορεία που γυρίζουν όλη την Αθήνα. Ξεκινάς από την αφετηρία και φτάνεις μέσω Λαμίας στον τελικό προορισμό. Για τον δρόμο πάρε και κεφτεδάκια μαζί σου, θα πεινάσεις τόση ώρα που θα κάνεις. Το «550» «Φάληρο-Κηφισιά», το «040» «Πειραιάς-Σύνταγμα» και το 140 «Πολύγωνο-Γλυφάδα» είναι τα λεωφορεία της υπομονής, αλλά και της παρατήρησης…

Τι εννοώ με αυτό; Μέσα σε ένα τέτοιο λεωφορείο, ειδικά αν το παίρνεις από την αρχή, πάρε σπόρια και κάτσε και παρατήρησε ανθρώπους και συμπεριφορές. Όλη η κοινωνία μέσα εκεί. Αυτό έκανε και ο τενόρος Σταμάτης Πακάκης. Κάθε μέρα παίρνει το «550» για να κάνει τις πρόβες του στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Οι ώρες πολλές. Πόσο να διαβάσεις; Θα ζαλιστείς. Ε, θα παρατηρήσεις ανθρώπους και συμπεριφορές. Τη φοιτήτρια που πάει με τον φραπέ στην κατάληψη του Παντείου χωρίς να χτυπά ποτέ εισιτήριο, τον ιδιωτικό υπάλληλο που μόλις παρέδωσε πινακίδες και η μαύρη κρίση τον έριξε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη θεούσα που την δέρνει ο άντρας της στο σπίτι, τον φασίστα, τον μετανάστη, το junkie, εμένα, εσένα, όλους.

Όλους αυτούς τους παρατήρησε ο Σταμάτης και τους έκανε θεατρικό. Ένα θεατρικό που έχει απίστευτες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης. Ο Σταμάτης, μέσα από τις συμπεριφορές των ανθρώπων στο λεωφορείο προσπαθεί να «διαβάσει» τις ζωές τους, προσπαθεί να μπει στο σπίτι τους από την κλειδαρότρυπα της χειρολαβής. Το καταφέρνει; Δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το «Faust» κάθε Τετάρτη για να το διαπιστώσεις.

Μάθε για την παράσταση στο City Guide της Athens Voice.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ