Θεατρο - Οπερα

3 εξαιρετικές παραστάσεις στο Επί Κολωνώ

Ο Άγριος Σπόρος σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, από την Ομάδα Νάμα, συνεχίζει για 5η χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 722
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο «Άγριος Σπόρος», η «Βασίλισσα της Ομορφιάς» και το «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» ξεχωρίζουν στο φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Άγριος Σπόρος
Μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, από την Ομάδα Νάμα, συνεχίζει για 5η χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Ένα έργο για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία με ανάγλυφες όλες τις παθογένειες ενός λαού που έχει μάθει να είναι θύμα και θύτης την ίδια στιγμή. Ένα επαρχιακό τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης. Ο ήρωας δεν κατανοεί ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους θεωρείται ύποπτος. Η απολογία του είναι πάντα αδύναμη, γιατί το κατηγορητήριο βασίζεται πάντα σε μισές αλήθειες. Αλλά όταν η μισή αλήθεια συμπληρώνεται από προκατάληψη είναι αρκετή για να σε καταδικάσει. Παίζουν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Χριστίνα Μαριάνου, Χρήστος Κοντογεώργης. 

Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:30.


Η Βασίλισσα της Ομορφιάς
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας σύγχρονης δραματουργίας έρχεται στο Επί Κολωνώ, από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Το έργο του Ιρλανδού Μάρτιν ΜακΝτόνα είναι ένα σύγχρονο κλασικό έργο που ακολουθεί τη σπουδαία παράδοση της ιρλανδικής δραματουργίας. Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου δύο γυναίκες ζουν μόνες τους: η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της Μωρήν, η οποία τη φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και έχει πάντα στο μυαλό του, είκοσι χρόνια τώρα, τη Μωρήν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης. Παίζουν: Αγορίτσα Οικονόμου, Σοφία Σεϊρλή, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Κατσής. 

Από 13 Δεκεμβρίου


Ο Τζόνι πήρε το όπλο του
Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ακρωτηριάζεται στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο. Όμως ο Τζο, καταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει ξαφνικά να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης. Το βιβλίο κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ, ενώ η ταινία, που σκηνοθέτησε ο συγγραφέας, πήρε το Διεθνές Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών. Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο, σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, με τη μορφή θεατρικού μονόλογου από τον Τάσο Ιορδανίδη στον ρόλο του Τζο. 

Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00


INFO: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, 2105138067