Θεατρο - Οπερα

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή

Η παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω Όλα» έρχεται από τις 1 Οκτωβρίου στο Θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Παπουτσάκη & Σταμάτης Φασουλής, «Ωνάσης: Τα θέλω Όλα», Θέατρο Παλλάς
Κατερίνα Παπουτσάκη & Σταμάτης Φασουλής στην παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω Όλα» στο Θέατρο Παλλάς

Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί την παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω Όλα» για τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση στο Θέατρο Παλλάς

Με μία πολυαναμενόμενη παραγωγή που θα συζητηθεί, θα ξεκινήσει η θεατρική σεζόν  2019-20, με  τις Θεατρικές Σκηνές να παρουσιάζουν για πρώτη φορά παγκοσμίως στο Θέατρο Παλλάς, ένα πρωτότυπο έργο με θέμα τη ζωή του Έλληνα που σφράγισε με τη διεθνή του πορεία το 2ο μισό του 20ού αιώνα, του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Σταμάτης Φασουλής υπογράφει και σκηνοθετεί την παράσταση «Ωνάσης – Τα θέλω Όλα», που θα αποτυπώσει θεατρικά την προσωπικότητα και τη δράση ενός ανθρώπου που αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς του επιχειρείν και έζησε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Σταμάτης Φασουλής & Δήμητρα Ματσούκα, «Ωνάσης: Τα θέλω Όλα», Θέατρο Παλλάς
Σταμάτης Φασουλής & Δήμητρα Ματσούκα

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοια έχει εξιστορηθεί εκατοντάδες φορές σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές μεταφορές ή ακόμη και βιβλία. Η ταραχώδης ζωή ενός “κοφτερού” μυαλού που “διάβασε” την εποχή του και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ου αιώνα. Σε μία πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις εμβληματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας. Θάρρος και επιχειρηματικό ένστικτο, αυτό ήταν που τον χαρακτήριζε και που αποτέλεσε το δίπτυχο της επιτυχίας του.

Ευγενία Δημητροπούλου, Αγησίλαος Μικελάτος, «Ωνάσης: Τα θέλω Όλα», Θέατρο Παλλάς
Ευγενία Δημητροπούλου, Αγησίλαος Μικελάτος

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή αποτελούμενη από ένα θίασο 30 ηθοποιών, βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, θα αποτελέσει μια θεατρική απόδοση της ζωής του Ωνάση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση.

Στο ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση ο Σταμάτης Φασουλής. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες της ζωής του, τη Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα, την Μαρία Κάλλας, η Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τίνα Λιβανού, η Ευγενία Δημητροπούλου. Στο ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του, ο Μέμος Μπεγνής. Τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος.

Μέμος Μπεγνής, Σταμάτης Φασουλής, «Ωνάσης: Τα θέλω Όλα», Θέατρο Παλλάς
Μέμος Μπεγνής, Σταμάτης Φασουλής

«Ωνάσης: Τα θέλω Όλα» στο Θέατρο Παλλάς
«Ωνάσης: Τα θέλω Όλα» στο Θέατρο Παλλάς

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ