Θεατρο - Οπερα

Πώς γιορτάζει το Studio Κυψέλη τα 10 χρόνια του;

Δες το πρόγραμμα αυτής της θεατρικής σεζόν

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fotostudiokypselis2019-2020.jpg

Θεατρικές παραστάσεις, προβολές, αφιερώματα και ένα Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων στο Studio Κυψέλη

Από αυτόν τον Σεπτέμβριο, το Studio Κυψέλη δεν γιορτάζει μόνο το ξεκίνημα της νέας θεατρικής σεζόν, αλλά και τα δέκα χρόνια λειτουργίας του. Γι’ αυτό εξάλλου το φετινό του πρόγραμμα έχει φροντιστεί να είναι πιο γεμάτο από ποτέ, όχι μόνο ως προς την ποσότητα, αλλά και ως προς το ρεπερτόριο, με φρέσκες παραστάσεις που θα ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Ήδη από τις 15 Σεπτεμβρίου, ο vintage χώρος της οδού Σπετσοπούλας στην Κυψέλη έχει κάνει την αρχή με το «Θέατρο της Κούλουρης». Συγκεκριμένα, κάθε Κυριακή στις 19:00 θα παρουσιάζονται εναλλασσόμενα θεατρικές παραστάσεις, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Κουμπάτη.

Φυσικά, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Από τον Οκτώβριο το Studio Κυψέλη θα μας συστήσει ακόμα περισσότερα έργα, με οχτώ παραστάσεις από musical μέχρι και ψυχολογικά θρίλερ, ενώ τον Νοέμβριο θα ενταχθούν σε αυτά ακόμα πέντε, ανάμεσά τους και μία stand up comedy παράσταση, αλλά και μία παλιά γνώριμη της Στέλλας Μαρή.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, θα έχουμε ακόμα μία πρεμιέρα. Οι Θεατρίνοι Θεατές θα φέρουν στη σκηνή το πρώτο έργο τους για παιδιά, ενώ όσο πλησιάζουμε το τέλος του 2019 θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε το «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» και το «ΣΟΚ» και τα δύο σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού.      

Όπως είπαμε, όμως, το Studio Κυψέλη έχει τα «γενέθλιά» του και δεν σκοπεύει να τα γιορτάσει μόνο με τις προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν θα πραγματοποιούνται εορταστικές προβολές θεατρικών έργων και φωτογραφικά αφιερώματα, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία και ένα Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων.

Τι θα δούμε τον Οκτώβριο;

- Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, οι Θεατρίνων Θεατές παρουσιάζουν το φιλόδοξο musical του Γιάννη Σολδάτου «Το Βράδυ που η Μαίρυλιν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών», σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, μουσική Σάκη Τσιλίκη και σκηνικά Δέσποινας Βολίδη.

Πρωταγωνιστούν οι: Καίτη Ιμπροχώρη, Νίκος Γιάννακας, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Όλγα Πρωτονοταρίου,  Σόνια Κωτίδου, Μαρία Δρακοπούλου, Φραγκίσκος Βαφειάδης, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Γωγώ Φάκουκαι η Νίνα Ακτύπη στον ρόλο της Μαίρυλιν.  Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη.

- Κάθε Τετάρτη στις 19.15, «Μεταμεσονύχτιες συνομιλίες» της Χρυσούλας Γεωργούλα σε σκηνοθεσία Νίκου Ξυθάλη με τη Νανά Δόμβρου.

- Κάθε Τετάρτη στις 21.30, το hit ψυχολογικό θρίλερ «Victims» του M. Howard, από τους Θεατρίνων Θεατές, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, Μιχάλη Ιατρόπουλο και Σόνια Κωτίδου, το οποίο συλλέγει εγκωμιαστικές κριτικές.

- Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.15, υποδεχόμαστε το ιστορικό Αντιθέατρο της Μαρίας Ξενουδάκη, σε μόνιμη μεταφορά στον χώρο μας, με το έργο του Νίτσε «Τάδε έφη Ζαρατούστρα».

- Κάθε Σάββατο στις 19.15, η βραβευμένη παράσταση του Απόστολου Θηβαίου «05:05»,  με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και την Αρμέλα Τσόκι.

- Κάθε Κυριακή στις 18.30, το one-man musical επιστημονικής φαντασίας που ετοίμασε ο Χρήστος Καλμαντής «Στον πλανήτη γη το γλεντάνε».

- Κάθε Κυριακή στις 21.30 (από τις αρχές Οκτωβρίου), η νέα παράσταση από τους «Καλλιτέχνες Δωματίου» του Βασίλη Θεοδώρου, με το έργο του Κριστιάν Κοστόβ «Οι χορτοφάγοι», με τον Βασίλη Θεοδώρου και τη Βανέσσα Ντζελβέ.

- Κάθε Σάββατο στις 22.30, ο Νίκος Αβαγιανός, ο οποίος προετοιμάζει και φέτος, μαζί με τον Γιώργο Λιβανό, μια ιδιόμορφη μουσική παράσταση, με τραγούδια για όλα τα γούστα και μοναδικούς καλεσμένους.

Τι θα δούμε τον Νοέμβριο;

- Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 (από τις 16 Νοεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις) «Ένας άνθρωπος μια σκηνή» (βασισμένο στο έργο του Ρόμπερτ Σνάιντερ).  Τη διασκευή, την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Στάθης Παναγιωτίδης.

- Το άπαιχτο ερωτικό θρίλερ του Νάσου Αγγέλου «Ονειροπαγίδα» με τους Νότα Παρούση, Νίκο Αβαγιανό, Μαρία Δρακοπούλου και Μάνο Τσιβιλή.

- Η επανάληψη της Πέπης Οικονομοπούλου και του θιάσου της «Καθρέφτης» με τα μονόπρακτα «Ο Χορός των σκουπιδιών» και «Ιφιγένεια Lifestyle».

- Ο Αλέξανδρος Πέτρακας που θα έχει μια ευχάριστη… μεσημβρινή έκπληξη και φέτος με ένα Stand up Comedy.

- Η Στέλλα Μαρή, η οποία θα επανακάμψει, όπως κάθε χρόνο στο Studio, με μια επανάληψη έκπληξη!

Τι θα δούμε τα Χριστούγεννα;

- Τα Χριστούγεννα, οι Θεατρίνων Θεατές θα παρουσιάσουν το πρώτο τους παιδικό έργο, γραμμένο από τον Γιάννη Φίλια.

Τι θα δούμε στο τέλος της χρονιάς;

- Το άκρως επιτυχημένο «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» του L. Pirandello, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού,  με τους Γιάννη Τσιώμου, Μάνο Χατζηγεωργίου, Όλγα Πρωτονοταρίου, Σοφία Μπεράτη, Λίλη Τέγου, Ζωρζέτ Μιρόν κ.ά. Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη.

- Tο τελευταίο έργο του Γιώργου Σκούρτη «ΣΟΚ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Πρωταγωνιστούν: Καίτη Ιμπροχώρη, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Όλγα Πρωτονοταρίου, Σοφία Μπεράτη, Νίκος Χαλατζίδης, Σόνια Κωτίδου, Μαρία Δρακοπούλου κ.ά. Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Studio Κυψέλη

Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη

2108819571

theatrinwn_theates@yahoo.gr

Facebook 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ