Θεατρο - Οπερα

Ο Μάκης Παπαδημητρίου πρωταγωνιστεί στη «Μήδεια» του Μποστ

Η Μυθωδία επιλέγει τη σατιρική κωμωδία ως κεντρική της παράσταση για τη σεζόν 2019-2020 στο Θέατρο Θησείον

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάκης Παπαδημητρίου, Μήδεια, Μποστ, θέατρο Θησείον
Μάκης Παπαδημητρίου

Η καλλιτεχνική εταιρεία «Μυθωδία» παρουσιάζει τη Μήδεια του Μποστ στο Θησείον από τις 13 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Η καλλιτεχνική εταιρεία «Μυθωδία» συνεχίζει για 2η συνεχόμενη περίοδο στο «τιμόνι» του Θησείου, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες. Μετά την επιτυχία που σημείωσαν «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» και «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», η Μυθωδία επέλεξε την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» ως κεντρική της παράσταση για την σεζόν 2019-2020 σε παραγωγή Γεράσιμου Σκαφίδα, και θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019. 

Μήδεια, Μποστ, θέατρο Θησείον

Μάλιστα, τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν θα ενσαρκώσει γυναίκα, αλλά ο Μάκης Παπαδημητρίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος ηθοποιός θα συναντηθεί με τον σκηνοθέτη Νικορέστη Χανιωτάκη σε ένα ισχυρό «πάντρεμα» με ένα έργο - πρόκληση κι έναν θίασο που απαρτίζεται από τους ηθοποιούς Μίνα Αδαμάκη, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Δρακόπουλο, Νίκο Πουρσανίδη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Μπέτυ Αποστόλου, Άννα Κλάδη.

Μήδεια, Μποστ, θέατρο Θησείον

Η μουσική της παράστασης θα είναι πρωτότυπη, θα παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και θα φέρει την υπογραφή της Monika.

Μήδεια, Μποστ, θέατρο Θησείον

Η παράσταση του Θησείου φιλοδοξεί, με τη σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Μήδεια, Μποστ, θέατρο Θησείον

Πληροφορίες για το έργο
Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω και ήθελε να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Κορίνθου. Έτσι, θολωμένη η Μήδεια από τη ζήλια, αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Αντί να σφάξει τα παιδιά της σκοτώνει κάτι συμμαθητές τους που είχανε πάει στο σπίτι να τα συναντήσουν.

Με τη μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια -μέχρι δακρύων από τα γέλια- κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Μήδεια, Μποστ, θέατρο Θησείον

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη Μουσική: Monika
Χορογραφίες-Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου

Διανομή
Μήδεια: Μάκης Παπαδημητρίου
Καλόγρια Πόλυ: Μίνα Αδαμάκη
Οιδίποδας: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Ευριπίδης: Γιάννης Δρακόπουλος
Ιάσωνας: Νίκος Πουρσανίδης
Τροφός: Γεράσιμος Σκαφίδας
Αντιγόνη: Μπέτυ Αποστόλου
Κορυφαία Χορού: Άννα Κλάδη

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή 19:00
Παρασκευή 21:15

ΠΡΟΣΦΑΤΑ