Θεατρο - Οπερα

Στο «Bazzar» υπερθεάματος του Cirque du Soleil

Ένα από τα διασημότερα καλλιτεχνικά σύνολα του κόσμου έρχεται στο Ελληνικό και, εμείς περιμένουμε την ώρα που θα το χειροκροτήσουμε

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 707
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bazzar / Cirque du Soleil © Marie-Andrée Lemire
© Marie-Andrée Lemire

Το Cirque du Soleil, ένα από τα διασημότερα καλλιτεχνικά σύνολα του κόσμου, έρχεται στο Ελληνικό από τις 18/7 μέχρι τις 4/8.

Τα βλέμματα είναι κολλημένα σε ένα τεντωμένο σκοινί. Σε κάθε βήμα του ακροβάτη, αυτό ταλαντώνεται με χάρη σαν να απαντά θετικά στο φλερτ ενός γοητευτικού καζανόβα. Μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα, μουσική, χορός, φώτα. Εξτραβαγκάντζα φορεσιές και πολύχρωμα βαμμένα μάτια. Η παράσταση έχει μόλις ξεκινήσει.

Bazzar / Cirque du Soleil

Στο Μόντρεαλ, ένα γκρουπ 20 μουσικών του δρόμου το 1984 αποφάσισε να δώσει στην «αφεντιά» του το όνομα «Τσίρκο του Ήλιου». Το Cirque du Soleil σήμερα, πέρα από ένα εκ των πιο γνωστών χοροθεατρικών συνόλων, είναι μια ομάδα που μπορεί να εγγυηθεί στους απανταχού θεατές της σε όλο τον κόσμο ότι παρακολουθώντας την θα βιώσουν την εμπειρία πολλών και διαφορετικών συναισθημάτων. Θα εντυπωσιαστούν, θα κινηθούν χορευτικά στους ρυθμούς της, ίσως κλάψουν και λίγο και, εντέλει, θα περάσουν καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η ομάδα που πάτησε τα 30 χρόνια, μετράει εκατομμύρια φαν σε όλο τον κόσμο – τον οποίο παρεμπιπτόντως έχει σχεδόν γυρίσει ολόκληρο. Μιλάμε για πάνω από 190 εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, ενώ έχει βρεθεί σε 450 πόλεις και αυτή τη στιγμή διαθέτει 4.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων 1.000 καλλιτεχνών από 60 διαφορετικές χώρες.

Bazzar / Cirque du Soleil

Σε αυτό το ταξίδι της 18ης Ιουλίου έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν στην εμβληματική σκηνή του Alchemy Project το «Bazzar», σε συνεργασία με το Piraeus Real Estate. Πρόκειται για μια παραγωγή που είχε την επίσημη πρώτη της πίσω στο μακρινό 1984 και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις επίσημες αγαπημένες του περίφημου Τσίρκου, μιας και αυτή περιέχει στοιχεία του καλύτερου DNA του. Ακροβάτες, μουσικοί και χορευτές κάτω από το μαγικό ραβδί του μαέστρου δημιουργούν ένα μοναδικό σύμπαν. Έναν διαφορετικό πλανήτη στον οποίο τα πάντα είναι πιθανά και φανταστικά απίθανα, ένα μέρος όπου το απρόσμενο γίνεται πραγματικότητα.

Bazzar / Cirque du Soleil

«Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα λατρέψει το “Bazzar”, που είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αιχμαλωτίσει την καρδιά του θεατή με τη μαγεία του» είπε ο CEO Mac.S.Far του Alchemy Project, μίας από τις μεγαλύτερες και ηγετικές εταιρείες στον κόσμο του θεάματος με επιχειρήσεις σχεδόν σε κάθε σημείο στον κόσμο, όπως Τουρκία, Βραζιλία, USA, Μ.Βρετανία, Κατάρ, Σιγκαπούρη και πρόσφατα στο Ομάν, Αίγυπτο, Λίβανο, Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις 10 χρόνια από τη δημιουργία του, το Alchemy Project κατάφερε να εδραιωθεί ως μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρίες θεαμάτων ανά τον κόσμο, φτάνοντας μέχρι και τους 400 εκατομμύρια ανθρώπους να απασχολούνται κάτω από την υπογραφή του.

Bazzar / Cirque du Soleil © Marie-Andrée Lemire
© Marie-Andrée Lemire

Χάρη σε αυτό, λοιπόν, μπορούμε τώρα να μετράμε αντίστροφα μέχρι την 18η Ιουλίου οπότε και το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα και θα μπορέσουμε να βρεθούμε ως θεατές του φαντασμαγορικού αυτού σόου. Γιατί κάποιες φορές θέλουμε να αφήνουμε τη φαντασία μας να οργιάζει, αλλά μερικές άλλες θέλουμε να τη βλέπουμε με σάρκα και οστά μπροστά μας να χορεύει, να ακροβατεί, να παίζει.

Bazzar / Cirque du Soleil © Marie-Andrée Lemire
© Marie-Andrée Lemire

Κάπου σε αυτό το σημείο, ακούγεται ένα μεγάλο, θερμό χειροκρότημα. Τα φώτα ανάβουν υπέρλαμπρα και ο χώρος έχει γεμίσει χαρούμενες, εκστασιασμένες φάτσες. Η παράσταση μόλις τελείωσε.


Ιnfo: Από τις 18/7 μέχρι τις 4/8 το Cirque du Soleil με την υποστήριξη του CityLink, τη χορηγία της Skoda Auto ΑΕ και Cosmote TV και τη Φιλοξενία του Ελληνικόν ΑΕ θα βρίσκεται πολύ κοντά μας για να σπεύσουμε να το παρακολουθήσουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ