Θεατρο - Οπερα

Η αφίσα από τις «Νεφέλες» είναι αυτό που χρειαζόμασταν για να ξεκινήσει η εβδομάδα

Η Athens Voice εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα τη φωτογραφία- ανακοίνωση και μερικά ανέκδοτα στιγμιότυπα από τις πρόβες της πολυαναμενόμενης extravaganza παράστασης του Φεστιβάλ Αθηνών.

img-2444_1.jpg
Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεφέλες 10
© Καμαρινή Μωραγιάννη

Σε αποκλειστικότητα η αφίσα και οι φωτογραφίες από την πρόβα της πολυαναμενόμενης παράστασης του Φεστιβάλ Αθηνών

Οι πούλιες της Τζήμου. Το χρυσό τυρμπάν της Καριοφυλλιάς. Το παπιγιόν-γραβάτα του Γιώργου Γάλλου. Η κοτσίδα του Αινεία. Το μπλε κραγιόν του Λούλη. Το χριστουγεννιάτικο μούσι του Νίκου Καραθάνου.

nefeles_voice
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

Η αυλαία ανοίγει και η λάμψη από το δέντρο πέφτει χρυσοσκονίζοντας τη σκηνή. 

Λούλης
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

Έχουμε πάρα πολλούς λόγους για να περιμένουμε το καινούργιο σκηνοθετικό δημιούργημα του Δημήτρη Καραντζά. 

Νεφέλες 1
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

Από τη μία είναι το καστ των ηθοποιών: Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Αινείας Τσαμάτης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Κλίνης, Πάνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Εξαρχέας, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου, που με τις χρυσοποίκιλτες φορεσιές τους προετοιμάζονται μέχρι να επικαλεστούν επί σκηνής τον θεό Αριστοφάνη αφήνοντάς τον λόγο του να κάνει τα μαγικά του.

Νεφέλες 2
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

Από την άλλη, ο Δημήτρης Καραντζάς. 

Ή, αλλιώς, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από παραστάσεις που έχουμε με ευγενική θρασύτητα τολμήσει να γυρίσουμε πίσω τους ηθοποιούς για τέταρτη και πέμπτη υπόκλιση.

Καραθάνος
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

Νεφέλες 3
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, που είναι ήδη πολλά για να αντέξουν σε μία λέξη όπως αυτή της υπομονής, ο Νίκος Καραθάνος, ο άνθρωπος που τρία χρόνια πίσω μας γνώρισε ένα διαφορετικό Αριστοφάνη με τους «Όρνιθες» του, βρίσκεται στο καστ της παράστασης. Αυτό και μόνο το γεγονός μπορεί να θεωρηθεί ως το χρυσό μοβ κερασάκι της πενταώροφης τούρτας που θα μπορούσε να περιγράφει την αναμονή κοινού.

Καριοφυλλιά
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

Ναι, οι «Νεφέλες» είναι μία από εκείνες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που περιμένουμε με ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε.

Νεφέλες 4
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

Είτε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου είτε σε κάποια από τις στάσεις της περιοδείας της (σημειωτέον, 9 Ιουλίου κάνουν επίσημη πρώτη στον Βόλο και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη στις 10 και τις 11/7).

Νεφέλες 5
©© Γκέλυ Καλαμπάκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ