Θεατρο - Οπερα

Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης γράφουν «Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού»

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Άσυλο Ανιάτων

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης «Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού»
© Θάνος Χόνδρος

Το αστυνομικό θρίλερ της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, έρχεται 100 χρόνια μετά τον θάνατο του Πλάτωνα Ροδοκανάκη

Εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα Πλάτωνα Ροδοκανάκη, μία παράσταση site-specific έρχεται να παρακολουθήσει μία σειρά φόνων του σήμερα, μέσα από γεγονότα του παρελθόντος που μπορούν να τους λύσουν. Το έργο «Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού» θα παρουσιάζεται από τις 11 Μαΐου στο Άσυλο Ανιάτων στη Κυψέλη, στο κτήριο δηλαδή που μέχρι και το 1901 αποτέλεσε την τελευταία οικεία της οικογένειας στην Αθήνα.

asylo_5.jpg
© Θάνος Χόνδρος

Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ, βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό κείμενο των Ανδρεάδη και Ασπρούλη, που με τη σειρά του έχει βασιστεί σε αληθινά γεγονότα. Η παράσταση, μάλιστα, έρχεται μετά από 10 χρόνια έρευνας να μας δείξει όλα τα ευρήματά της για τους θανάτους του παρελθόντος, χρησιμοποιώντας ως όπλο της την φόρμα της μυθοπλασίας.

Τον Απρίλιο του 1910 ο έφιππος ποιητής Περικλής Γιαννόπουλος αυτοκτονεί στη θάλασσα του Σκαραμαγκά και ο λόγος φαίνεται να είναι ο έρωτάς του για την μποέμ ζωγράφο Σοφία Λασκαρίδου. Είναι, όμως, αυτή όλη η ιστορία; Στην πραγματικότητα, ο θάνατός του φαίνεται να κρύβει μία τελετουργική σχέση με τον ίδιο τον Πλάτωνα Ροδοκανάκη, την μυστηριώδη μεσαιωνική προέλευση της οικογένειάς του, αλλά και με τους κωδικοποιημένους αποκρυφιστικούς συμβολισμούς που συναντάμε στα υπογεγραμμένα με έναν λαγό γραπτά του.

asylo_4.jpg
© Θάνος Χόνδρος

Παράλληλα και με αφορμή την παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, θα πραγματοποιηθεί στο Άσυλο Ανιάτων και η ομαδική εικαστική έκθεση «Αισθάνομαι να έχω μέσα μου κάτι τι το πολύ ξανθό…», με κεντρικό της θέμα τον Πλάτων Ροδοκανάκη. Στην έκθεση, την οποία επιμελείται η Ίριδα Κρητικού, συναντάμε έργα που υπογράφουν οι Γιάγκος Ανδρεάδης, Νεκτάριος Αποσπόρης, Νίκος Βατόπουλος, Βασίλης Γαρυφαλλάκης, Ανδρέας Γεωργιάδης, Έλενα Κυρκιλή, Δήμητρα Λιάκουρα, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Περικλής Πραβήτας, Γιώργος Τσόπανος, Άννα Χαρακτίνου, Θάνος Χόνδρος, Βιργινία Φιλιππούση και Γιώργος Φλωράκης.

Η παράσταση θα παραμείνει στο Άσυλο Ανιάτων μέχρι και τις 31 Μαΐου, ενώ από εκεί στις 14 Οκτώβρη θα βρεθεί στο University of Roehampton στο Λονδίνο, όπου ο πρόγονος του Πλάτωνα Ροδοκανάκη, Κωνσταντίνος, έζησε και εργάστηκε από ποιητής και αλχημιστής έως και προσωπικός γιατρός του Βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Β’.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Κείμενο: Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης
Ηθοποιοί: Ρούλα Πατεράκη, Δέσποινα Σαραφείδου, Κώστας Νικούλι
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Πηνελόπη Ασλάνογλου
Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Γκόνης
Επιμέλεια Έκθεσης: Ίρις Κρητικού
Φωτογραφίες: Θάνος Χόνδρος

Πληροφορίες
Παραστάσεις:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 20:30, Σάββατο 18:30 και 20:30
Εισιτήρια: 13€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο)
Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 39, Κυψέλη, 6946349344

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ