Θεατρο - Οπερα

Οι Στοιχειωμένοι σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο

Αριστουργήματα της ελληνικής δημοτικής παράδοσης στο σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 689
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρεις παραλογές συναντιούνται στο σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή: Το γιοφύρι της Άρτας, Το τραγούδι του νεκρού αδελφού και Το στοιχειό της Χάρμαινας. Κοινό στοιχείο και συνδετικός κρίκος των ιστοριών είναι η υπερφυσική τους διάσταση, με τους καταραμένους χαρακτήρες να στοιχειώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την πλοκή.

Δημήτρης Μαραμής, Θάνος Παπακωνσταντίνου

Οι δύο πρώτες ιστορίες, αριστουργήματα ποιητικής της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, έχουν μελοποιηθεί από τον συνθέτη, διατηρώντας απαράλλαχτα τα λόγια και τους χαρακτηριστικούς τους ιδιωματισμούς. Η τρίτη ιστορία, λαϊκός θρύλος της Άμφισσας, έχει διασωθεί μέσω του προφορικού λόγου και το πρωτότυπο λιμπρέτο της έχει γράψει ο ποιητής Σωτήρης Τριβιζάς.

© Έφη Γούση

Ερμηνεύουν: Αργυρώ Καπαρού, Θοδωρής Βουτσικάκης, Βασιλική Καρακώστα, Ελένη Δημοπούλου, Βασίλης Δημακόπουλος, Λητώ Μεσσήνη, Σταμάτης Πακάκης, Νίκος Ζιάζιαρης

© Έφη Γούση

Συμμετέχουν: Ζαχαρίας Ταρπάγκος (φλάουτο), Μερκούριος Καραλής (κλαρινέτο), Σπύρος Νίκας (σαξόφωνο), Σπύρος Αρκούδης (τρομπέτα), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (κρουστά), Χάρης Παζαρούλας (κοντραμπάσο).
Μουσική διεύθυνση, πιάνο: Δημήτρης Μαραμής
Σκηνικά - κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Σχεδιασμός κίνησης: Νάντη Γώγουλου

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice