Θεατρο - Οπερα

Η πιο ανατρεπτική Σταχτοπούτα σε περιμένει στο Μέγαρο Μουσικής (πριν τα μεσάνυχτα)

Μία παραμυθένια παράσταση από τα διάσημα μπαλέτα του Μόντε Κάρλο

Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπάρχει κάτι πιο μαγικό από τα Χριστούγεννα, κυρίως όταν είσαι παιδί; Ολόκληρη η πόλη λαμπυρίζει, μπορείς να ντυθείς με τα πιο όμορφα ρούχα σου, κάθε μέρα υπόσχεται καινούρια δώρα, ζεστή σοκολάτα και αγκαλιές και μία μουσική υπόκρουση γιορτινών ήχων σε ακολουθεί όπου κι αν πας. Σαν να ζεις σε παραμύθι.

Αναπόσπαστο κομμάτι όλης αυτής της ατμόσφαιρας είναι το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο μπορεί να σε μαγνητίσει με τις φωτεινές του αίθουσες και το χριστουγεννιάτικο κλίμα με το που κάνεις το πρώτο βήμα πέρα από την είσοδο. Για μία βραδιά που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη τόσο στα μικρότερα μέλη της οικογένειας όσο και στα μεγαλύτερα, έχουμε να προτείνουμε (με γνήσιο ενθουσιασμό) τη φετινή παράσταση της Σταχτοπούτας από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο.

Η περίφημη χορευτική ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό, μια από τις σημαντικότερες και πλέον καταξιωμένες ομάδες χορού παγκοσμίως, θα μας παρουσιάσει στην σκηνή της Αίθουσας Τριάντη μία απίστευτα ονειρική εκδοχή της Σταχτοπούτας, για να γνωρίσουμε το παραμύθι από την αρχή και να ανακαλύψουμε μία εντελώς διαφορετική πτυχή του.

Τι θα ήταν λοιπόν η αγαπημένη μας πριγκίπισσα πίσω από το μαγικό γοβάκι, την άμαξα και το ραβδί της νεραϊδονονάς; Ένα απλό κορίτσι και τίποτα λιγότερο. Ένα κορίτσι δυναμικό, που υπομένει τις δυσκολίες χωρίς να χάσει την καλή της ψυχή, αισθάνεται, έχει δίψα για ζωή και περιπέτεια και φυσικά ερωτεύεται. Αυτή η πρωταγωνίστρια λοιπόν θα λάμψει στην σκηνή του Μεγάρου, μέσα από μία σύγχρονη και τρομερά πρωτότυπη παραγωγή από με την υπογραφή του Ζαν-Κριστόφ Μαγιό.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο κι ένας από τους σημαντικότερους χορογράφους της γενιάς του, υπογράφει την γοητευτική και άκρως μουσική αυτή παράσταση - εμπειρία, που έχει καθηλώσει το κοινό και έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές, όπου και αν έχει παρουσιαστεί. Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, τα αφαιρετικά σκηνικά του Ερνέστ Πινιόν-Ερνέστ και τα υπέροχα κουστούμια του Ζερόμ Καπλάν, συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα σπάνιας ομορφιάς, που σίγουρα θα κάνει τα φετινά Χριστούγεννα ακόμα πιο παραμυθένια.

Με μία αφαιρετική και συμβολική προσέγγιση που επικεντρώνεται στα συναισθήματα που πηγαίνουν την διαχρονική ιστορία παρακάτω, η Σταχτοπούτα μεταμορφώνεται σε σύμβολο ενηλικίωσης και γυναικείας χειραφέτησης χωρίς καμία βοήθεια από ξόρκια και μαγικά φίλτρα. Όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό υλικό του παραμυθιού και χωρίς να χάνεται ούτε για μία στιγμή ο ρομαντισμός και η πολύτιμη αισθητική του μπαλέτου.

Το αποτέλεσμα είναι μία μουσικοχορευτική πανδαισία που θα γεμίσει την καρδιά του κάθε θεατή με παντοδύναμα συναισθήματα και πλούσιες εικόνες από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, μίας από τις πιο κορυφαίες χορευτικές ομάδες παγκοσμίως.

Πριν τα μεσάνυχτα.

Μην το χάσετε.  


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice