Θεατρο - Οπερα

Μαριχουάνα Stop: Εκπλήξεις στο Gazi Theater

Η μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Δαλιανίδη ξανά στο θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η έκπληξη στον Μίμη Πλέσσα, η ανεκπλήρωτη επιθυμία του Τόλη Βοσκόπουλου, μια διήγηση της Μαρίας Ιωαννίδου από το παρελθόν και άλλες ιστορίες ακούστηκαν στη συνέντευξη τύπου της θεατρικής παράστασης «Μαριχουάνα Stop!», που πραγματοποιήθηκε στο Gazi Theater. Πρόκειται για τη διασκευή της παλιάς θεατρικής και κινηματογραφικής επιτυχίας του Γιάννη Δαλιανίδη, η οποία υπογράφεται από τον σκηνοθέτη Γιώργο Βάλαρη, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.

Τόλης Βοσκόπουλος & Ντορέττα Παπαδημητρίου

Στη συνέντευξη τύπου βρίσκονταν όλοι οι συντελεστές της παράστασης, ανάμεσά τους και ο Τόλης Βοσκόπουλος ο οποίος θα συνοδεύσει το έργο με τη φωνή του ερμηνεύοντας μεγάλες του επιτυχίες. Ο τραγουδιστής δήλωσε ενθουσιασμένος με το καστ της παράστασης και συνεχάρη τον Γιώργο Βάλαρη για τις επιλογές του αφού, όπως ανέφερε, ο κάθε ηθοποιός ταιριάζει τέλεια στο ρόλο του. Συγχρόνως, αστειευόμενος αναφέρθηκε και στο μόνο παράπονο που έχει: ότι μόνο τραγουδάει και δεν παίζει καθόλου, ενώ κατά την άποψή του ο ίδιος είναι πολύ καλός ηθοποιός.

Μαρία Ιωαννίδου, Τόλης Βοσκόπουλος & Γιώργος Βάλαρης

 

Η Μαρία Ιωαννίδου είναι ακόμα ένα πρόσωπο του θεατρικού το οποίο έρχεται από την επιτυχία του 1971, αφού θα αναλάβει για ακόμα μία φορά, 47 χρόνια μετά, τον ρόλο της Πολίν, του κοριτσιού με την τσίχλα. Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη που την επέλεξε για να επανυποδηθεί την Πολίν, καθώς για εκείνη η σημερινή παράσταση είναι ένα είδος πνευματικής συνάντησης με όλους εκείνους που βρίσκονταν δίπλα της το 1971, αλλά πια δεν είναι εδώ. Επιπλέον, μοιράστηκε μία ιστορία από τις μέρες στο θέατρο Μπουρνέλη με τον Χρόνη Εξαρχάκο και τις ευφυείς ατάκες του, οι οποίες ήταν ανεξάντλητες σε τέτοιο βαθμό που σε αρκετές παραστάσεις δεν έμενε χρόνος για την ίδια να βγει στη σκηνή.

Βίκυ Κουλιανού & Γιώργος Βάλαρης

Το «παρών» έδωσε και ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Τόλη Βοσκόπουλο αλλά και να ομολογήσει ότι πολλές από τις ταινίες για τις οποίες είχε συνθέσει τη μουσική δεν τις παρακολούθησε ποτέ!

Φωτεινή Ντεμίρη, Πέτρος Ξεκούκης & Βαλέρια Κουρούπη

Η παραγωγή της παράστασης είχε ετοιμάσει και μία έκπληξη για τον μουσικοσυνθέτη, μία τούρτα - πιάνο αφού πριν μερικές μέρες είχε τα γενέθλια του και έγινε 94 ετών. Ο ίδιος, μάλιστα, ρώτησε και αν υπάρχει κάποιο πιάνο στο χώρο για να παίξει ως «ευχαριστώ» για την έκπληξη. Δυστυχώς, όμως, δεν βρέθηκε.

Συνέντευξη Τύπου για το Μαριχουάνα Stop!

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 4 Νοέμβρη, στα γενέθλια του Γιώργου Βάλαρη, όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά από τον ίδιο, και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 20 παραστάσεις.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice