- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η «Μαντάμ Σουσού» έρχεται στο Παλλάς
Η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά ζωντανεύει με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο
Η Μαντάμ Σουσού, η μεγαλομανής και ακατάδεχτη ηρωίδα που εισέβαλλε δυναμικά στην ελληνική γλώσσα ως ρήμα και προσδιοριστικό επίθετο (σουσού, σουσουδίζω) εξακολουθεί ακόμα και σήμερα, 79 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, να μας ψυχαγωγεί και να αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες του σήμερα.
Η δημοφιλής κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Μαντάμ Σουσού» θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση του Παλλάς για τη σεζόν 2017-2018, κάνοντας πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου.
Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως θέλει να ξεφύγει από τη μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της κόσμο. Όταν τελικά καταφέρνει να αποκτήσει πολλά χρήματα, η ζωή της αλλάζει ριζικά και ένας «αριστοκράτης» διεκδικεί την καρδιά και την περιουσία της.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα η Δήμητρα Παπαδοπούλου μεταμορφώνεται σε «Μαντάμ Σουσού», έχοντας δίπλα της τον Άλκη Κούρκουλο στο ρόλο του Μηνά Καντακουζηνού, τον Κώστα Κόκλα ως Παναγιωτάκη και ακόμα 25 ηθοποιούς και μουσικούς να πλαισιώνουν την παράσταση.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου επιστρέφει στο Παλλάς ύστερα από εννέα χρόνια έχοντας κάνει και τη διασκευή του σεναρίου. Η ίδια αναφέρεται στον Δημήτρη Ψαθά ως μεγάλο δάσκαλο του γέλιου ενώ θεωρεί πως η Μαντάμ Σουσού είναι ένα πολύ κοινό πρόσωπο και όλοι στις οικογένειές μας έχουμε από μία. Είναι αυτή που δεν αντέχει και δεν γουστάρει αυτό που ζει και φτιάχνει μια πραγματικότητα «χάρτινη», ανύπαρκτη, την οποία δυστυχώς δεν μπορεί να υποστηρίξει. Όσο για τη Σουσού του σήμερα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου θεωρεί πως είναι η μεγάλη φούσκα που ζήσαμε όλοι στην Ελλάδα. Όλο αυτό που χτίστηκε, όλο αυτό που έγινε χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να μπορέσει να στηριχτεί. Η κατάρρευση της Σουσούς συμβολίζει την δική μας «κατάρρευση». Θα μάθουμε όμως κάποια στιγμή από αυτά τα λάθη και κάποια στιγμή θα χτίσουμε ένα παλάτι που δεν θα μας έρθει στο κεφάλι.


Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί την παράσταση και υπογραμμίζει πως είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Από τη δική του ματιά η Μαντάμ Σουσού είναι ένας χαρακτήρας που δεν μπορεί τη μιζέρια, δεν τη θέλει. Είναι ένας δικός μας Δον Κιχώτης με μεγάλη επιθυμία να «ταξιδέψει» το όνειρό της. Χάνει όμως το μέτρο, όπως μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Η Σουσού είναι ένας χαρακτήρας με πολλές αποχρώσεις: συγκίνησης, ρομαντισμού, μνήμης, γέλιου, κι εδώ βρίσκεται το δύσκολο εγχείρημα από την πλευρά ολόκληρης της παραγωγής. Είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή. Η εποχή εκείνη καταγράφεται μέσα από τα σκηνικά και τα κουστούμια, με έναν κινηματογραφικό τρόπο. Όλοι οι χαρακτήρες που περιβάλλουν τη μαντάμ Σουσού είναι στημένοι στη λεπτομέρεια.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε επίσης τον Κώστα Κόκλα και τον Άλκη Κούρκουλο ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Γιούλη Αγγελή, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Αναστασία Κελέση, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ροζαμάλια Κυρίου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κώστας Φλωκατούλας, Βασίλης Χαλακατεβάκης και Γιώργος Ψυχογιός. Το τραγούδι της παράστασης έγραψε η Μαρίζα Ρίζου και τραγουδάει η Χριστίνα Μαξούρη.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της ΕΛΣ, η σοπράνο και ο τενόρος μιλούν στην ATHENS VOICE
Ο Αριστοφάνης, ο Σεφερλής και οι κωμωδίες που συνεχίζουν να γεμίζουν τα ελληνικά θέατρα
Οι παραγωγές παρουσιάζονται σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Βαλτικής
Το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου
Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας επιστρέφουν με το νέο τους σατιρικό έργο
Η παράσταση έρχεται το φθινόπωρο στην Αθήνα
Η αριστοφανική ηρωίδα με την ιδιοφυή αυθάδεια ζωντανεύει ξανά
Η νέα μεγάλη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια
Μιλήσαμε με τους συντελεστές της παράστασης «Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θέατρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» μας μίλησε για την παράσταση «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες - The Loom» που ανεβάζει στη ΣΤΟΑ Culture του Μεγάρου Αρσάκη
Με Λυδία Κονιόρδου και Ευαγγελία Μουμούρη οι πρώτες παραστάσεις
Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας - Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό
Το έργο είναι βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Θωμά Κοροβίνη
Ο Χρήστος Θεοδωρίδης σκηνοθετεί την πιο παλιά σωζόμενη τραγωδία, τους Πέρσες του Αισχύλου
Η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για τις 20-22 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 ματαιώνεται για λόγους υγείας
Στο πλαίσιο των 20 ετών από τη λειτουργία της Πειραιώς, ο «Έναστρος Ουρανός» προσφέρει στο κοινό μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το πρώτο σωζόμενο έργο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό για τις «Στρακαστρούκες», για την «αγία ελληνική οικογένεια» και την καλοκαιρινή περιοδεία
Η Ελένη Ευθυμίου συμπράττει με την ομάδα Εν Δυνάμει και φέρνει στο αρχαίο θέατρο έναν μικτό θίασο με ή χωρίς αναπηρίες
Θα ανεβάσει το έργο του Ατάιντε για 20 παραστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.