Θεατρο - Οπερα

Ο Αντώνης Γκρίτσης κέρδισε στην ερμηνεία Ανδρικού Ρόλου των Queer Theatre Awards και δεν πιστεύει στα βραβεία

«Το παρατσούκλι μου στο σχολείο ήταν "Υπολοχαγός Νατάσα"»

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358165-741952.jpg
Ioannis A. Kaminaras

«Περίεργο πράγμα οι διακρίσεις και τα βραβεία.

To πρώτο μου βραβείο ήταν ένα μετάλλιο παρηγοριάς που πήραμε στο κολυμβητήριο όσα παιδάκια δεν τα πολυκαταφέραμε στις τελικές γυμναστικές επιδείξεις.

Μετά, στην έκτη, βραβεύτηκα επάξια ως καλλιγράφος και κέρδισα ένα θρησκευτικό βιβλιαράκι με τίτλο «Δημιουργός ή Τύχη;».

Πήγα σε ελληνορθόδοξο σχολείο αρρένων. Το παρατσούκλι μου ήταν "Υπολοχαγός Νατάσσα" ή "Κατάσκοπος Νέλλη" γιατί έλεγα στους συμμαθητές μου ότι θα γίνω ηθοποιός και ότι αγαπάω την Αλίκη Βουγιουκλάκη - α, με λέγανε και "Σελήνη" γιατί έβλεπα φανατικά "Λάμψη". 

Στην πρώτη γυμνασίου στην τελετή παράδοσης - παραλαβής των αριστείων, παραμονή 28ης Οκτωβρίου, είπα μέσα μου θα πάρεις βραβείο σε όλες τις επόμενες τάξεις. Πήρα έξι - κάθε χρονιά υπογράφει άλλος Υπουργός Παιδείας.

Στο Λύκειο, τις δύο τελευταίες χρονιές, έγινα και απουσιολόγος. Δεν έγινα ποτέ σημαιοφόρος, πρώτευσα μόνο στην τελευταία τάξη και την επόμενη χρονιά δεν είχε άλλο παρέλαση.

Πάτωσα την πρώτη φορά στις Πανελλήνιες. Πέρασα με τη δεύτερη.

Έχει χαρά, δεν έχει διάρκεια η επιτυχία, μακάρι να μη δίναμε τόση σημασία και στην αποτυχία. Σημασία έχει ότι θα αγαπώ πάντα την Αλίκη – κυρίως για όλα αυτά που τη μισούν οι περισσότεροι – και ότι δεν πιστεύω στα βραβεία». 

Ο Αντώνης Γκρίτσης κέρδισε στην ερμηνεία Ανδρικού Ρόλου στα Queer Theatre Awards και δεν πιστεύει στα βραβεία

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ»
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος πραγματεύεται τα θέματα της εξουσίας και του ανταγωνισμού, σε ένα κείμενο που συνομιλεί ανοιχτά με τον Μπέκετ, τόσο σε επίπεδο γραφής όσο και περιεχομένου

Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό
Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό

Μια συζήτηση για το έργο «Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία», τις υπαρξιακές και κοινωνικές αφετηρίες που τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό του όραμα, το θέατρο και την κοινωνία

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY