Θεατρο - Οπερα

«Ρέα»: Πρεμιέρα για την τελευταία παράσταση της Λυρικής στα «Ολύμπια»

Ήταν και η εναρκτήρια, το 1944

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355016-735951.jpg

Η όπερα "Ρέα", του Κερκυραίου συνθέτη Σπύρου Σαμάρα (φωτογραφία), που κάνει πρεμιέρα απόψε Παρασκευή, είναι το κύκνιο άσμα του ιστορικού θέατρου "Ολύμπια" ως έδρα της "Λυρικής Σκηνής" (ήδη μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", στις Τζιτζιφιές). Η όπερα αυτή επιλέχτηκε για να κλείσει ένα κύκλο, γιατί ήταν και το έργο με το οποίο είχε ξεκινήσει η "Λυρική" στο συγκεκριμένο χώρο. 

Η όπερα "Ρέα":

  • Είχε πρωτοπαιχτεί το 1908 στο θέατρο "Βέρντι" της Φλωρεντίας
  • Είχε παιχτεί στα "Ολύμπια" ως εναρκτήριο έργο της "Λυρικής" την 1η Απριλίου 1944
  • Είναι η ιστορία ενός παράνομου έρωτα στη Χίο του 1400, βουτηγμένη στο κλίμα του ρομαντισμού: η Ρέα, γυναίκα του Σπίνολα, Γενοβέζου κυβερνήτη του νησιού, ερωτεύεται τον Έλληνα αθλητή Λυσία. Λίγο πριν το παράνομο ζευγάρι κλεφτεί, ο Γουάρχης, ερωτευμένος κι αυτός με τη Ρέα, σκοτώνει το Λυσία και η Ρέα αυτοκτονεί. 
  • Περιλαμβάνει δημοτικά και δυτικά μοτίβα, καθώς και τον Ολυμπιακό Ύμνο, έργο επίσης του Σαμάρα
  • Τώρα παρουσιάζεται σε ημισκηνοθετημένη μορφή (σκηνοθεσία Νίκος Διαμαντής), με μουσική επιμέλεια Βύρωνα Φιδετζή

ΙΝFO: Θέατρο "Ολύμπια", Ακαδημίας 59-61. Ώρα: στις 8 το βράδυ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Κερδίστε προσκλήσεις για την Αλίκη στη χώρα των ψαριών στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το αλληγορικό παραμύθι του βραβευμένου Γιάννη Ξανθούλη είναι ένας ύμνος για την αγάπη, την ισότητα, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY