Θεατρο - Οπερα

Η θεατρικότητα στην αφήγηση μικρών ιστοριών

Μια σειρά σεμιναρίων με στόχο την κατάκτηση της σκηνικής άνεσης και την ανάπτυξη της ομαδικότητας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328499-678940.jpg

Σε ένα θεατρικό σεμινάριο με θέμα την αφήγηση μικρών ιστοριών σε καλεί ο Απόστολος Χατζής ο οποίος σου υπόσχεται εξάσκηση σε ατομικές και ομαδικές ασκήσεις αφήγησης, με στόχο την κατάκτηση της σκηνικής σου άνεσης, και την ανάπτυξη της ομαδικότητας, της φαντασίας και της δημιουργικότητάς σου. Μέσα από τις ασκήσεις θα μάθεις πώς να οργανώνεις καλύτερα την πλοκή της ιστορίας σου και πώς να αποδίδεις χαρακτήρες και καταστάσεις εύστοχα και παραστατικά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες Ηθοποιούς, Performers, Καλλιτέχνες, Συγγραφείς, Δασκάλους, Εκπαιδευτικούς, Νηπιαγωγούς και σε όσους αγαπούν το Θέατρο.

Στις ατομικές ασκήσεις οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στα είδη της αφήγησης που τους ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως π.χ. αφήγηση παραμυθιού, stand up comedy, devised theater, δραματοποίηση λογοτεχνικού έργου, κ.ά.. Στόχος των ασκήσεων θα είναι η δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Οι ασκήσεις θα είναι αυτοσχεδιαστικές και δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται θεατρική εμπειρία. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται στην Αθήνα, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, κοντά στο μετρό,

ένα τρίωρο την εβδομάδα, από αρχές Νοέμβρη, μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Μέσω inbox στο facebook, στο προφίλ Apostolos Chatzis ή στο email apostolos-chatzis@hotmail.com

Ποιος είναι ο Απόστολος Χατζής

Ο Απόστολος Χατζής είναι πολιτικός μηχανικός, ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Είχε βραβευτεί ως μαθητής από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία για τις επιδόσεις του στα μαθηματικά. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Μαυρίκιο, τον Maurice Bejart, την Αποστολία Παπαδαμάκη, την Μόνα Κιτσοπούλου, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ως θεατρικός συγγραφέας ασχολείται με την ανάμειξη των θεατρικών ειδών και με τη συσχέτιση Τέχνης και Επιστήμης. Το 2013 οργάνωσε και δίδαξε το σεμινάριο «Θεατρικότητα & Επικοινωνία», αρχικά στη Σχολή Μωραΐτη και στη συνέχεια σε άλλους χώρους της Αθήνας.

Μάθε περισσότερα για τον Απόστολο πατώντας ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ