Θεατρο - Οπερα

Μια μαγική «Κολοκύθα»!

Μουσική παράσταση του Δημήτρη Χαλιώτη

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31079-69750.JPG

Όσοι πριν δύο χρόνια είδαμε το «The killer show» του Δημήτρη Χαλιώτη, περιμένουμε από τότε με ανυπομονησία κάθε επόμενο βήμα του και ψάχνουμε κάθε παράσταση που φέρει την υπογραφή του. Πολυτάλαντος και πολυπράγμων, αυτή τη φορά καταπιάνεται με μία μουσική παράσταση (προς το παρόν, γιατί στις 19 Δεκεμβρίου ανεβαίνει και το «Happy Birthday»), με πρωταγωνίστρια την Ελένη Καρακάση. Άλλωστε, το είδος το ξέρει καλά. Γιατί μπορεί να είναι μόλις 30 ετών, αλλά με το θέατρο ασχολείται από το 1997. Και μπορεί τα έργα που γράφει να είναι ως επί το πλείστον κωμωδίες, αλλά ο ίδιος το περιγράφει κάπως διαφορετικά.

«Αυτό που μου αρέσει είναι να διηγούμαι ιστορίες. Προσπαθώ πάντα να παντρεύω το κωμικό με το δραματικό. Άλλωστε, σχεδόν τίποτα στη ζωή δεν είναι άσπρο ή μαύρο». Το ίδιο κάνει και με τις παρέες του. Διηγείται ιστορίες. Και τις διηγείται καλά. Ακόμα και στο facebook οι αναρτήσεις στις οποίες περιγράφει συμβάντα από την καθημερινότητά του μοιάζουν με μικρά σενάρια.

«Η Κολοκύθα», η νέα μουσική του παράσταση που θα δούμε στο Nueva Trova είναι «ένα παραμύθι τρομακτικά αληθινό. Ένα παραμύθι που κάτι σου θυμίζει... Το παραμύθι της Ελένης και της κάθε Ελένης. Οι περιπέτειές της στην αναζήτηση του ιδανικού της συντρόφου ή αλλιώς του πρίγκιπά της. Εκείνου του άντρα που θα την κάνει να γυρίσει στον καθρέφτη και να μην δει την «κολοκύθα», αλλά τη βασίλισσα». Μέσα από πρόζα, αγαπημένα τραγούδια, πολύ χιούμορ, αλλά και πιο μελαγχολικές στιγμές η Ελένη εξομολογείται τις ατυχίες και τα... «τυχερά» της στο κεφάλαιο «Έρωτας». Κάθε λιμάνι και καημός! Ο Χρήστος, ο Πέτρος, ο Άρης ο Τάκης...

Κάποια στιγμή η πρωταγωνίστρια αναφωνεί: «Πώς γίνεται να είσαι ερωτευμένη μια ζωή με τον Αλέξη Κωστάλα σε συσκευασία Χιου Τζάκμαν και να την πατάς με τον Τάκη;! Αλλά, βρε κορίτσια, πόσες από εσάς δεν έχουν πέσει στα πατώματα για έναν… Τάκη;» Η ταλαντούχα Ελένη Καρακάση πρωταγωνιστεί σε ένα one woman show, με ένα πιάνο στη σκηνή του μικρού, ατμοσφαιρικού Nueva Trova. Ένα mini size musical με μία «Σταχτοπούτα» και πολλούς αποτυχημένους «πρίγκιπες»!

Μετά την «Κολοκύθα», ο Δημήτρης Χαλιώτης θα ανεβάσει στις 19 Δεκεμβρίου την παράσταση «Happy Birthday» στο Soiree de Votanique, ενώ πριν 1 μήνα περίπου, το κοινό της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να δει την παράστασή του «Πάρτο χαλαρά».

Τρεις παραστάσεις, σε μία σεζόν, εν μέσω κρίσης ονομάζεται: επιτυχία.

image


Info: Κείμενο – Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης. Παίζει και τραγουδάει η Ελένη Καρακάση. Στο πιάνο ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος. Χορογραφία – Κινησιολογία: Χριστίνα Φωτεινάκη. Κοστούμια: Μιμίκα Καπούλα. Φωτογραφίες promo και αφίσας: Gio Holgersson.

Τις Κυριακές 9, 16, 23 Δεκεμβρίου & 6 και 13 Ιανουαρίου στο bar Nueava Trova (Αθηνάς και Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι, τηλ. 6974073781) Εισιτήριο: 8 ευρώ. Ώρα έναρξης: 7:45 μ.μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ