Θεατρο - Οπερα

Φιλιά στην Αθήνα

Ο Κων/νος Ασπιώτης μας μιλάει για την παράσταση «Αν αργήσω, κοιμήσου…»

Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η παράσταση ξεκινάει με ένα ερωτευμένο ζευγάρι που μπαίνει σε ένα διαμέρισμα. Η γυναίκα λέει: «Κοίτα, να το ξεκαθαρίσουμε, δεν είμαι σε φάση για σχέση». Ο άντρας απαντάει: «Ποιος μίλησε για σχέση;». Το περίεργο είναι ότι εκείνη τη στιγμή όλα πάνω τους προδίδουν ότι θέλουν πολύ να μπουν σε μια σχέση. Μετά από αυτόν το σύντομο διάλογο φιλιούνται με πάθος. Ένα ωραίο, αληθινό, φιλί. Κι έτσι τελειώνει κι η παράσταση - με ένα τρελό φιλί και μια αισιόδοξη νότα.

Το σπονδυλωτό έργο του Άκη Δήμου, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά, μιλάει για τις σχέσεις των ζευγαριών σήμερα, οι οποίες είναι δύσκολες. Μια παρέα έξι ηθοποιών αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες με πυρήνα τον έρωτα. Το νόημα είναι ότι λέμε ό,τι λέμε αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Στην ουσία, αυτό που εξετάζει το γλυκόπικρο αυτό έργο είναι η αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να ερωτευτεί και να βρει ανταπόκριση στα μάτια ενός άλλου άνθρωπου. Φανερώνει όμως και τη δυσκολία που υπάρχει στη σημερινή εποχή να δημιουργήσει κάποιος μια σχέση. Φιλοδοξία είναι να νιώσει ο θεατής την ανάγκη να βγει έξω και να θέλει να παίξει αυτό το ωραίο παιχνίδι.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση «Αν αργήσω, κοιμήσου…» στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης. Παίζουν ακόμα: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Χρήστος Γεωργαλής, Μίνως Θεοχάρης (συν-σκηνοθετεί με τον Ασπιώτη), Νάντια Καραγεώργη, Ελευθερία Μπενοβία.

Θεμιστοκλέους 104, 210 3826.185