Θεατρο - Οπερα

Stage Voice: Sold out

Φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γίνεται το αδιαχώρητο. Υπάρχει λόγος…

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 366
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17201-37787.jpg

National Theatre Live

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει μειώσει την απόσταση Αθήνα-Λονδίνο σε μερικές στάσεις με το μετρό. Ανοίγεις την πόρτα του ΜΜΑ κι έχεις βρεθεί μπροστά στη σκηνή του Εθνικού θεάτρου του Λονδίνου, αφού οι παραγωγές του προβάλλονται εδώ σε ζωντανή μετάδοση (National Theatre Live). Κι όπως συμβαίνει στο Λονδίνο, έτσι και στο Μέγαρο γίνεται το αδιαχώρητο. Τσεκαρισμένο πως ακόμα και οι θεατές που δεν ξέρουν αγγλικά –συνήθως οι παραστάσεις συνοδεύονται από αγγλικούς υπότιτλους– παραληρούν δίπλα στους αγγλομαθείς. Τι μεγαλύτερη απόδειξη, πως εδώ μιλάμε για Θέατρο (με «θ» κεφαλαίο). Σημειώστε την επόμενη μετάδοση: 1/12, 21.00, «Collaborators» του John Hodge. Με Μπουλγκάνοφ και Στάλιν σε εναγκαλισμό, στα όρια της ασφυξίας για τον πρώτο, στη Μόσχα του 1938.


Μη χάσεις τον Πίτερ Μπρουκ

image

Φωτό: Pascal Victor

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, παρά να παραθέσουμε ονόματα. Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπρουκ. Μουσική: Βόλφγκαν Αμαντέους Μότσαρτ (σε διασκευή από τον Φρανκ Κράβιτς).  Συναντώνται στην μουσική παράσταση «Ένας μαγικός αυλός», ελεύθερη απόδοση της ομώνυμης όπερας.

«Αυτός είναι ένας Μαγικός Αυλός όχι όπως θα τον περιμένατε. Η βαριά πανοπλία των σκηνικών, ο σκοτεινός συμβολισμός, το εντυπωσιακό θέαμα απουσιάζουν. Στη θέση τους το κοινό θα συναντήσει έναν αιώνια νέο Μότσαρτ παρέα με νέους και ταλαντούχους τραγουδιστές, ηθοποιούς και μουσικούς, έτοιμους –όπως και ο συνθέτης– να αυτοσχεδιάσουν, να ανατρέψουν, να εξερευνήσουν καινούργια χρώματα, να μεταμφιέσουν τις φόρμες. Σας προτείνουμε έναν ανάλαφρο, λίγο αυθαίρετο, κεφάτο, ζωηρό Αυλό με ερμηνευτές άμεσους και οικείους, που απελευθερώνουν την τρυφερότητα και το βάθος της μουσικής» δηλώνει ο σκηνοθέτης. Ήδη κουνάμε τα πόδια μας στο ρυθμό του. Σημειώστε: στην παραγωγή αυτής της σημαντικής διεθνούς παράστασης συμμετέχει και μια ελληνική ομάδα, η Αττική Πολιτιστική Εταιρία.

ΜΜΑ, 2-5/11, 20.00, 210 7282.333

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ