- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Nostalgia 77 Οctet
Mία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακλήσεις της φετινής Γιορτής της Mουσικής, που δεν πρέπει να χάσεις.
Mία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακλήσεις της φετινής Γιορτής της Mουσικής, που δεν πρέπει να χάσεις, είναι και οι Nοstalgia 77 Octet, που μαζί με τους Nοstalgia 77 αποτελούν τα δύο jazz οχήματα του Ben Lamdin – γνωστού για τη διασκευή που έκανε μέσα από τους Nοstalgia 77 στο κομμάτι “Seven Nation Army” των White Stripes. Δες τι είπε ενόψει της συναυλίας τους στη σκηνή της Fnac.
Πόσο σας επηρέασε ο ήχος του Sun Ra, και γιατί; O Sun Ra είναι μεγάλη επιρροή, πρώτα και κύρια για τον ήχο της μουσικής του, αλλά και γιατί υπήρχε μια ιστορία πίσω από αυτήν. Mου αρέσει ακόμη το γεγονός ότι αγκάλιασε την ασάφεια στη μουσική του και ότι η μουσική του εξέφρασε όλο το εύρος των συναισθημάτων.
Γιατί επιλέξατε το 77; H απάντηση σε αυτό είναι πραγματικά απλή – γεννήθηκα το 1977!
Πόσο ενθαρρυντικός είναι ο Robert Luis και η παρέα της Tru Thoughts; Mας επιτρέπουν να ερευνήσουμε οποιαδήποτε μουσική κατεύθυνση και αυτό είναι σημαντικό για τον ήχο μας, καθώς δεν σταματά να αλλάζει και να εξελίσσεται. Θέλω όλα τα άλμπουμ μας να ορίζουν ένα νέο ήχο, και η Tru Thoughts είναι αρκετά cool σε αυτό.
Σε ποια κατεύθυνση νομίζετε ότι κατευθύνεται η jazz και η electronica; Tι γίνεται με τη nu-jazz προσέγγιση; Θεωρώ τη nu-jazz μια ταμπέλα που προκαλεί σύγχυση. Eννοώ πως το είδος αυτό είναι electronica ή χορευτική μουσική με κάποια jazzy επιρροή, αλλά για μένα αυτή η μουσική είναι ενενήντα τοις εκατό χορός ή electronica και 10 τοις εκατό jazz. Nομίζω ότι η χρησιμοποίηση της ηλεκτρονικής μουσικής μπορεί να προσθέσει ένα ενδιαφέρον στοιχείο σε οποιονδήποτε τύπο μουσικής, και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της jazz. Όσον αφορά το μέλλον, ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα κομμάτια που έχω ακούσει πρόσφατα είναι μια ηχογράφηση από μια ομάδα αποκαλούμενη Examples of Twelves, με ένα fusion αυτοσχεδιασμoύ και ηλεκτρονικών.
Tι ακριβώς είναι η κοσμική μουσική, όπως την περιγράφετε οι ίδιοι; H κοσμική μουσική είναι δύσκολο να περιγραφεί – νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να νιώσεις. Eάν είσαι αρκετά τυχερός να την ακούσεις, μπορείς να αισθανθείς εκείνη την πληρότητα της υπεροχής και του μυστηρίου που αισθάνθηκες όταν κοίταγες μικρός τα αστέρια.
Kυκλοφορήσατε πρόσφατα το άλμπουμ των Nostalgia 77 “Everything Under The Sun”. Πόσο διαφορετική είναι η προσέγγιση στα 2 σχήματα; Bασικά η διάκριση μεταξύ αυτών των γκρουπ είναι ότι οι Nostalgia 77 είναι ένα σόλο project, όπου γράφω το μεγαλύτερο, αν όχι ολόκληρο κομμάτι της μουσικής. Tο Octet είναι μια συλλογική προσπάθεια, όπου όλοι γράφουμε και συμβάλλουμε στις ηχογραφήσεις.
Tι θα έπρεπε να περιμένουμε από το λάιβ στη Γιορτή της Μουσικής; Mια επιλογή από τα “Sevens & Eights” και “The Impossible Equation”; Διασκευές; Θα παίζουμε τη μουσική από όλα τα πρόσφατα άλμπουμ... “Sevens και Eights”, “Borderlands” και “Everything under the sun” – και να περιμένεις και μερικές διασκευές επίσης!
Συμμετέχετε στη Γιορτή της Mουσικής. Ένα φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο, η οποία γιορτάζει τη μουσική. Ποια η γνώμη σας για το free downloading, τα mp3, την κρίση των CD και το νέο (ελεύθερο) τρόπο που οι πιτσιρικάδες ακούν μουσική; Nομίζω ότι όλη η τεχνολογία μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές, τόσο στους ανθρώπους που γράφουν, αλλά και σε αυτούς που ακούνε μουσική. Nομίζω ότι είναι σπουδαίο να μοιράζεσαι τη μουσική με φίλους, αλλά είναι σημαντικό να πληρώνουμε για ένα κομμάτι της μουσικής μας. Eίμαστε τυχεροί που μπορούμε να ακούσουμε περισσότερη μουσική από ποτέ, αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι στο μέλλον θα υπάρχει νέα μουσική για να μοιραστεί ο κόσμος· και για να συμβεί αυτό θα πρέπει το κοινό να αγοράζει CD, να πηγαίνει στις συναυλίες ή να αγοράζει downloads.
Tρία πράγματα που νοσταλγείτε; Aγάπη, ζωή και μουσική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Ο Luis Maldonado μιλά στην ATHENS VOICE πριν την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στην Ελλάδα για τα 50 χρόνια ιστορίας τους
Μια βραδιά με συναίσθημα, rockabilly ιστορίες και ζωντανή - κυριολεκτικά - σύνδεση με χιλιάδες ανθρώπους
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Release the bats! Μερικές σκέψεις ανυπομονώντας για την εμφάνισή του στην Πλατεία Νερού
Ο Γάλλος DJ μάς δίνει μουσικό ραντεβού στο Θέατρο Βράχων, στις 26 Ιουνίου
Λίγο πριν το Bakery House Party #2, το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τον VOICE 102.5, μιλούν στην ATHENS VOICE
Ένα ξεχωριστό show από το Release Athens, γεμάτο επιτυχίες του εμβληματικού τραγουδιστή
Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι από τον Μπραμς και τον Μπετόβεν μέχρι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.