- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νικ Κέιβ: Η συναυλία των Radiohead στο Λονδίνο ήταν «πνευματική εμπειρία»
Ο κορυφαίος Αυστραλός καλλιτέχνης μιλά με θαυμασμό για το γκρουπ και περιγράφει τη δύναμη της ζωντανής μουσικής
Ο Νικ Κέιβ παρομοίασε τη συναυλία των Radiohead με πνευματική τελετουργία, τονίζοντας τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής τους για τον κόσμο
Ο Νικ Κέιβ μοιράστηκε την εμπειρία του από τη συναυλία των Radiohead στο Λονδίνο, παρομοιάζοντας το γεγονός με «πνευματική δραστηριότητα».
Απαντώντας σε θαυμαστή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, The Red Hand Files, ο Νικ Κέιβ αποκάλυψε ότι, μετά από ένα διάλειμμα από τις δικές του περιοδείες, ένιωσε την έντονη ανάγκη να παρακολουθήσει ζωντανή μουσική, βλέποντας πρόσφατα καλλιτέχνες όπως ο Μπομπ Ντίλαν, οι Swans και οι Dirty Three.
Η συναυλία των Radiohead στο στάδιο O2 ήταν η πρώτη φορά που ο Κέιβ βρέθηκε στο κοινό μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. «Εντυπωσιάστηκα από το βάθος της αγάπης μέσα στην αίθουσα - ανθρώπους να χορεύουν, να ουρλιάζουν, να κλαίνε και να αγκαλιάζονται», έγραψε.
«Ένιωσα πώς αυτή η μοναδική δύναμη έχει τη δυνατότητα να "επισκευάσει" τον κόσμο με την καλοσύνη της. Συμμετέχω σε διάφορες πνευματικές δραστηριότητες —κολυμπάω σε λίμνη, πηγαίνω στην εκκλησία, διαλογίζομαι— αλλά τίποτα δεν προσφέρει την υπερβατική ευκαιρία μιας ζωντανής συναυλίας».
Ο Κέιβ εξήρε το θάρρος της μπάντας, περιγράφοντάς τους ως ήρωες που τολμούν να σταθούν μπροστά στον κόσμο και να δηλώσουν: «Αυτό σκεφτόμαστε, αυτό νιώθουμε, αυτοί είμαστε».
Η στενή σχέση με τον Κόλιν Γκρίνγουντ
Η σύνδεση του Κέιβ με τους Radiohead δεν είναι μόνο πνευματική αλλά και επαγγελματική. Ο μπασίστας του συγκροτήματος, Κόλιν Γκρίνγουντ, συμμετέχει το τελευταίο διάστημα στις περιοδείες του Νικ Κέιβ και των Bad Seeds, αντικαθιστώντας τον Μάρτιν Κέισι, ενώ είχε σημαντική συμβολή και στο νέο τους άλμπουμ, «Wild God».
Μιλώντας στο NME, ο Γκρίνγουντ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία: «Είναι μια τρομερή ομάδα ανθρώπων. Για μένα είναι πολύ διασκεδαστικό γιατί δεν είναι οι Radiohead. Ο Νικ είναι σπουδαίος παραμυθάς και λατρεύω το παίξιμό του στο πιάνο. Όταν άκουσα τη φωνή του να γεμίζει το σαλόνι μου στις πρώτες ηχογραφήσεις, σκέφτηκα: "Τι φωνή! Τα έχει όλα!"».
Οι Radiohead ολοκλήρωσαν αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη την πρώτη τους περιοδεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη μετά από επτά χρόνια, με τον τραγουδιστή Τομ Γιορκ να εμφανίζεται ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τον αποχαιρετισμό του στο κοινό.
(Με πληροφορίες ΝΜΕ)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, το ΟΑΚΑ φιλοξενεί το μεγαλύτερο lineup στην ιστορία του Primer Music Festival, μέσα από τη μοναδική συνεργασία του με το παγκόσμιο brand της ZAMNA
Ο 88χρονος ηθοποιός ολοκλήρωσε το όνειρό του σε διάστημα 60 χρόνων
Έξι δεκαετίες μετά, το Pet Sounds παραμένει σπουδαίο. «Ζωντανό» όμως;
Βlack metal, desert fuzz, καλιφορνέζικο psych, ιστορικές επανενώσεις και μεγάλες φωνές μετατρέπουν την Αθήνα σε συναυλιακή ζώνη υψηλής τάσης
Η φετινή διοργάνωση κινείται γύρω από τη θεματική «Μουσικές ρίζες»
«Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα», απαντάει τα Κρεμλίνο
Αναλυτικά τι δήλωσε η σπουδαία τραγουδίστρια
Φόβοι για επιθέσεις με πυραύλους και drone από το Ιράν
Στο newsletter του, ο Νικ Κέιβ απαντάει στις ερωτήσεις που του στέλνουν οι αναγνώστες του
Ήταν το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος που δεν είχε τη χαρακτηριστική μακριά γενειάδα
Μετά από χρόνια αποχής, η διάσημη τραγουδίστρια ετοιμάζεται να δώσει μία σειρά από εμφανίσεις στο Παρίσι
Άλλες υποψήφιες είναι η Αριάνα Γκράντε και η Σαμπρίνα Κάρπεντερ
Το «Dopamine Chamber» είναι ο πιο σκοτεινός και συνθετικός δίσκος τους μέχρι σήμερα
Κάτω από τη θεματική «Ανατροπές» πραγματοποιήθηκε φέτος η διοργάνωση
Tα φθηνότερα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα
Η θρυλική τραγουδίστρια πέθανε στις 8 Ιουλίου στην Πορτογαλία, μετά από επείγουσα εγχείρηση
Οι μουσικές αναμνήσεις από το καλοκαίρι που ζήσαμε στην Πλατεία Νερού
Το φεστιβάλ επιστρέφει από τις 24 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου
Συνεργασία του συγκροτήματος με τον ιρλανδικό σύλλογο για την αποστολή ιατρικής βοήθειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.