- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφροδίτη Πατουλίδου: Ένα Anti-Valentine ρεσιτάλ στη Λυρική
Η διακεκριμένη υψίφωνος θα δώσει μια γκόθικ συναυλία για τον Άγιο Βαλεντίνο στην Εναλλακτική Σκηνή
Η Αφροδίτη Πατουλίδου, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα παρουσιάσει το Bloody Valentine, μια διαφορετική συναυλία για την Ημέρα των Ερωτευμένων
Η Εναλλακτική σκηνή της Λυρικής γιορτάζει την Ημέρα των Ερωτευμένων με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ. Η γνωστή υψίφωνος Αφροδίτη Πατουλίδου, που συνδυάζει την εμπειρία της στην όπερα με εκείνη της μέταλ σκηνής, παρουσιάζει το My Bloody Valentine, μια συναυλία που εξερευνά τις σκοτεινές πλευρές του έρωτα, που μένουν συχνά και ανομολόγητες.
Ένα γκόθικ σκηνικό στη Λυρική για τον Άγιο Βαλεντίνο
Πρόκειται για μια συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ιδανική για όσους δεν απολαμβάνουν τους κλασικούς εορτασμούς της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, τις ραγισμένες καρδιές και μοναχικές ψυχές που αναζητούν μια πιο γκόθικ εμπειρία, με πολλά οπερατικά στοιχεία ωστόσο. Το σκηνικό είναι και αυτό γκόθικ, ενώ η σοπράνο Αδροδίτη Πατουλίδου θα ερμηνεύσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με τη συνοδεία του καταξιωμένου Γερμανού πιανίστα Έρικ Σνάιντερ. Το πρόγραμμα εκτείνεται σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από μεγάλους ρομαντικούς συνθέτες μέχρι και διασκευασμένα αριστουργήματα της τζαζ και παραδοσιακά τραγούδια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα ακουστούν έργα των παρακάτω συνθετών: Βολφ, Κλαρκ, Λαίβε, Μάλερ, Μενόττι, Μπρίττεν, Ραχμάνινοφ, Ριάδη, Ρότζερς, Σιμπέλιους, Σοπέν, Σούμαν, Σούμπερτ, Στράους, Τσεμλίνσκυ.
Γεφυρώνοντας τη ρομαντική, τη μοντέρνα και τη δημοτική παράδοση, το ρεσιτάλ υπερβαίνει τα όρια των ειδών για να δημιουργήσει μια βαθιά προσωπική και υποβλητική μουσική εμπειρία,με ένα έντονο μουσικό καλειδοσκόπιο ατμοσφαιρικών μελωδιών για τον ανεκπλήρωτο έρωτα. Άλλωστε, το ρεσιτάλ My Bloody Valentine αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πώς η Αφροδίτη Πατουλίδου καταφέρνει να «χτίζει» συναυλιακές εμπειρίες εμπνευσμένες από το αστείρευτο πάθος της για σκοτεινά ρομαντικά θέματα, συνδυάζοντας οπτικά στοιχεία με το ηχόχρωμα της νικελάρπας, ενός ιδιόμορφου παραδοσιακού έγχορδου οργάνου από τη Σουηδία.
Λίγα λόγια για την Αφροδίτη Πατουλίδου
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η Αφροδίτη Πατουλίδου διαγράφει μια διεθνή πορεία με έδρα το Βερολίνο. Ως διακεκριμένη σοπράνο, υπήρξε από τις πρώτες καλλιτέχνιδες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία Equilibrium Young Artists της Μπάρμπαρας Χάννιγκαν, ερμηνεύοντας την Αν Τρούλαβ στην όπερα Η ζωή ενός ακόλαστου του Στραβίνσκι το 2018. Έκτοτε, έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες όπως Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαλλικής Ραδιοφωνίας, Συμφωνική Ορχήστρα του Γκαίτεμποργκ, Φιλαρμονική Ορχήστρα Μονάχου, Κοντσέρτχεμπαου Άμστερνταμ, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας Δανίας κ.ά.
Το οπερατικό της ρεπερτόριο περιλαμβάνει τους ρόλους: Γυναίκα (Η ανθρώπινη φωνή), Σουζάννα (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Μπελίντα (Διδώ και Αινείας) και Ζοφί Σολ (Λευκό ρόδο). Έχει εμφανιστεί σε θέατρα όπως Κρατική Όπερα Βερολίνου, Θέατρο Λα Μονναί Βρυξελλών, Βασιλικό Θέατρο Μαδρίτης και Εθνική Λυρική Σκηνή.
Πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της με την Ορχήστρα του Κλήβελαντ και περιόδευσε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λονδίνου, ερμηνεύοντας την 4η Συμφωνία του Μάλερ και το έργο Lonely Child του Βιβιέ. Η δεξιοτεχνική της ερμηνεία στο έργο Εκλάμψεις του Μπρίττεν με τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ως εικαστικός, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης για το μέταλ συγκρότημα GRINN.
ΙΝFO
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025 στις 20:30, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;
Το «All My Life» στην εκκίνηση
Η προθυμία της «βασίλισσας της κάντρι» να δοκιμάσει πειραματικά φάρμακα
Ένα μουσικό ταξίδι από τον Mozart και τον Beethoven έως τον Σκαλκώτα και τη σύγχρονη δημιουργία
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Βρετανός σταρ της grime συναντά τους Toquel, Εθισμό, Vlospa, Gxhan και Lunar σε ένα line-up που φέρνει την παγκόσμια και την ελληνική rap σκηνή στο ίδιο stage
Η συγκινητική στιγμή στο Λονδίνο και η αληθινή ιστορία πίσω από το εμβληματικό τραγούδι
Οι προσεχείς συναυλίες μετατίθενται για το 2027
Από μια καλύβα στα Smoky Mountains στην κορυφή της country, από την Jolene στο Dollywood και την Imagination Library
Η Ντόλι Πάρτον συμμετείχε στη δημοφιλή σειρά «Hannah Montana», υποδυόμενη την «θεία Ντόλι»
Νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία πτήση - Τι υποστηρίζει ο πρώην σύντροφος της τραγουδίστριας
Η Ντόλι Πάρτον έγραψε και ηχογράφησε το εμβληματικό τραγούδι το 1973
Από μια ξύλινη καλύβα στο παγκόσμιο στερέωμα
Μια φωνή που σε κερδίζει από την πρώτη νότα!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.