- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurovision 2025: Η χώρα που αποχώρησε ξαφνικά από τον μουσικό διαγωνισμό
Είναι πολλά τα έξοδα κι αυτή είναι η πρώτη φορά που θα απέχει
Eurovision 2025: Η χώρα που αποχώρησε ξαφνικά από τον διαγωνισμό
Την αποχώρησή της από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ανακοίνωσε η Μολδαβία, μία εξέλιξη που ούτε το κοινό αλλά ούτε και οι ιθύνοντες του διαγωνισμού περίμεναν. Λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή της οντισιόν για την ανάδειξη των καλλιτεχνών που θα συμμετείχαν στον εθνικό τελικό της χώρας στις 22 Φεβρουαρίου, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Μολδαβίας (TRM) εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η χώρα αποσύρεται από τη διοργάνωση της Ελβετίας.
Την είδηση έκανε γνωστή ο διευθυντής του Moldova1, Corneliu Durnescu, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου μαζί με την επικεφαλής της μολδαβικής αντιπροσωπείας για τη Eurovision, Daniela Crudu, τόνισαν πως η απόφαση ελήφθη «έπειτα από λεπτομερή ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης και των οικονομικών, διοικητικών και καλλιτεχνικών προκλήσεων».
‼️ ULTIMA ORĂ!!!! Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025. Decizia a fost luată „în urma unei...
Posted by Compania Teleradio Moldova on Wednesday, January 22, 2025
Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει τον διαγωνισμό
Ωστόσο, έγινε ξεκάθαρο πως το κοινό της Μολδαβίας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τον διαγωνισμό, αφού οι τρεις βραδιές θα μεταδοθούν κανονικά από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας. Παράλληλα, η απόφαση έχει και οικονομικές προεκτάσεις, αφού το TRM (Teleradio Moldova) είχε ήδη καταβάλει το ετήσιο παράβολο συμμετοχής στην EBU, που ανήλθε στα 21.486 ευρώ.
«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη αλλά αναγκαία, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών. Η φετινή εθνική επιλογή ανέδειξε διάφορες προκλήσεις, όπως η μείωση του ενδιαφέροντος του κοινού και της συνολικής ποιότητας των τραγουδιών και των ερμηνειών. Αυτά τα θέματα τόνισαν την ανάγκη για ουσιαστική μεταρρύθμιση στη διαδικασία επιλογής μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Corneliu Durnescu.
«Παρόλο που μας απογοητεύει, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η παύση θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στη Eurovision στο μέλλον. Στόχος μας είναι να υποστηρίζουμε καλλιτέχνες στην ανάπτυξή τους, ώστε να διαπρέψουν σε μεγάλες σκηνές», εξήγησε από την πλευρά της η Daniela Crudu.
Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision συνεπάγεται σημαντικά έξοδα για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Αυτά περιλαμβάνουν την οργάνωση του εθνικού τελικού, την προώθηση του καλλιτέχνη, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της ομάδας, την παραγωγή σκηνής, τον τεχνικό εξοπλισμό και άλλες σχετικές δαπάνες. Μόνο το ετήσιο τέλος συμμετοχής προς την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανέρχεται σε 21.486 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 18 Ιανουαρίου η Μολδαβία πραγματοποίησε ζωντανές οντισιόν, αναδεικνύοντας 12 καλλιτέχνες, οι οποίοι προκρίθηκαν στον εθνικό τελικό της χώρας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου.
Η εμφάνιση της Μολδαβίας στον διαγωνισμό της Eurovision το 2024:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.